Aktywne Wpisy
W TYM TEMACIE UDAJEMY ŻE JEST ROK 1999
wrzucajcie dowolny content
#glupiewykopowezabawy #1999 #4chan #4chanowezabawy #gimbynieznajo #nostalgia
wrzucajcie dowolny content
#glupiewykopowezabawy #1999 #4chan #4chanowezabawy #gimbynieznajo #nostalgia
smilealittlebit +364
Dziś mi jakiś gość napisał, że #!$%@?ę głupoty mówiąc, że ceny w Paryżu i Krakowie są prawie identyczne.
No, to zastanówmy się. Dziś byłem na obiedzie - 250 ml wina, dwie zupy cebulowe, dwa główne dania (bakłażan w sosie pomidorowym z parmezanem i francuska kiełbaska z ziemniakami), plus litr wody za free (bo u nich za to nie doliczają jak u nas XD) - 140 zł.
W Krakowie zapłaciłbym tyle samo, albo
No, to zastanówmy się. Dziś byłem na obiedzie - 250 ml wina, dwie zupy cebulowe, dwa główne dania (bakłażan w sosie pomidorowym z parmezanem i francuska kiełbaska z ziemniakami), plus litr wody za free (bo u nich za to nie doliczają jak u nas XD) - 140 zł.
W Krakowie zapłaciłbym tyle samo, albo
@Lrrr: Pozdro z myciem? Z jakiego powodu miałby być problem z opłukaniem karbowanej rurki?
Problematyczne to może być jak się nie myje od razu i chmieliny zdążą przyschnąć.
@Lrrr: ale podobno szybciej chłodzi (większa powierzchnia chłodzenia przez karbowanie) i wiele osób ją zachwala. Zobaczymy jak się sprawdzi. Na razie muszę wykombinować jak ją podłączyć pod kran :)
dopiero teraz zauważyłem wątek - oczywiste, że miedź jest lepsza od stali? Pewnie, o ile nie weźmiemy pod uwagę
a] wytrzymałości materiału - i fizyczna i chemiczna
b] powierzchni kontaktu z brzeczką {o wieeele większa dzięki karbowaniu}
c] grubości ścianek chłodnicy - jasne, miedź lepiej przewodzi ciepło, ale nie mamy tu sytuacji typu "milimetr stali kontra milimetr
daj znac jak dlugo trwa chlodzenie do 30 stopni
Od razu należy wspomnieć, że samo karbowanie nie ma wpływu na szybkość chłodzenia. W podobnym czasie schłodzimy gładką o tej samej powierzchni bocznej co karbowana. Jeżeli tak ważne