Aktywne Wpisy
wykop +38
Dzień dobry, Wykop! (ツ)
1. Na Wasze profile powróciła pełna aktywność Waszego konta - w akcjach znajdziecie wpisy, komentarze do wpisów, komentarze do znalezisk oraz odpowiedzi do komentarzy w znaleziskach. Wiemy od Was, że bardzo zależało Wam na przywróceniu tych treści w profilach. Dajcie znać czy podoba Wam się ta wersja.
2. Niektórzy z Was już zauważyli, że dodaliśmy również ukrywanie (zwijanie) komentarzy osób z czarnej listy. Funkcjonalność działa zarówno w
1. Na Wasze profile powróciła pełna aktywność Waszego konta - w akcjach znajdziecie wpisy, komentarze do wpisów, komentarze do znalezisk oraz odpowiedzi do komentarzy w znaleziskach. Wiemy od Was, że bardzo zależało Wam na przywróceniu tych treści w profilach. Dajcie znać czy podoba Wam się ta wersja.
2. Niektórzy z Was już zauważyli, że dodaliśmy również ukrywanie (zwijanie) komentarzy osób z czarnej listy. Funkcjonalność działa zarówno w
waro +585
Wchodzisz sobie na wykop z rana, widzisz pierwsze znalezisko na głównej z Kołodziejczakiem (xD), a w nim najbardziej plusowane komentarze o tym, że Gates przygotowuje epidemię ptasiej grypy i wielki przekręt z robalami...
I już wiesz że na dziś ci starczy wykopu.
Ja #!$%@? xD
#wykop
I już wiesz że na dziś ci starczy wykopu.
Ja #!$%@? xD
#wykop
Główne serie sezonu:
8.5/10 Gate 2nd - jeśli mam powiedzieć co mi się najbardziej podobało i które odcinki wyczekiwałem z utęsknieniem to był to Gate. W drugim sezonie dużo się nie zmienia, kontynuacja mixu militariów i fantasy z otaku w środku oraz epickie walki (szczególnie dragon arc). Całość nie szablonowa i bogata w wątki trzymała moje oko przy ekranie.
8/10 Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu - Deen, Deen! Czyżby w końcu odbicie od trendu spadkowego? Szczerze mówiąc na początku trochę się bałem tego anime. Jakieś rakugo? teatry japońskie? Pewnie jakieś historyczne nudy! Ale, że generalnie jako jeden z nielicznych lubię Deen ( ͡° ͜ʖ ͡°), więc postanowiłem sobie to sprawdzić. Jest to anime które można w końcu nazwać dojrzałym (nie to, że krew się poleje i łoo panie dorosłe anime), ale nie to jest istotne. Siłą tego anime są ciekawe i dobrze rozbudowane postaci, ich rozwój i postawy życiowe. Największą zaletą też dla mnie były ciekawe ujęcia. Zwykłe statyczne sceny gdzie 2 postaci przebywają ze sobą w pokoju, tutaj były bardzo bogate. Drobne ruchy dłońmi, mimika, kontakt między postaciami bardzo działały na wyobraźnię.
7/10 Boku Dake ga Inai Machi - myślę, że większość osób dała się nabrać na parę odcinków dramy z udziałem dzieci, bo to właśnie ta część wzbudzała największe przejęcie i emocje w widzach. Już gdy spojrzymy poza na działania starszego bohatera i skoki czasowe to myślę, że większość osób przyzna, że poziom Steins;Gate to, to nie był. Poza tym jakby ktoś mi mógł powiedzieć o co chodziło w ED, bo ni #!$%@? nie mogę tego rozkminić ( ͡º ͜ʖ͡º)
7/10 Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo! - dobry przykład, że z zapychacza też może wyjść ciekawa seria.
6.5/10 Durarara!!x2 Ketsu - minimalnie lepszy od poprzednich dwóch sezonów, wydarzenia się zamykają i dzięki temu akcja w końcu nabiera większego sensu.
6/10 Dimension W- taka przeciętna historyjka do obejrzenia, op i ed dobrze się wkręcają, dzięki czemu przyjemnie się ogląda.
6/10 Koyomimonogatari- monogatari jak monogatari.
5/10 Dagashi Kashi - myślę, że gdyby człowiek znał się na japońskich łakociach, to seans pewnie byłby przyjemniejszy.
5/10 Hai to Gensou no Grimgar- przypominało mi Yuuki Yunne, niby inny setting, ale ta sama sztuczna i mocno wymuszona drama w okół której oscylowało całe anime.
4/10 Ansatsu Kyoushitsu 2nd - dużych zmian nie ma w porównaniu do poprzedniego sezonu, anime nadal skupia się na odcinkowych wydarzeniach z generalnie niewielkim postępem fabuły.
Inne kończące się anime:
6/10 Utawarerumono: Itsuwari no Kamen - jednak starsze anime było zdecydowanie lepsze, większość odcinków skupiała się szablonowych sytuacjach z tanich komedyjek, a fabuła też nie była za ciekawa. Za to mogę pochwalić kreskę tradycyjne stroje i design postaci dosyć przyciągał oko.
6/10 Date A Live Movie: Mayuri Judgment [film] - szybka randka z każdą z dziewczyn i jedna nowa postać, taki Date a Live ala fast food, trochę smutłem ( ͡° ʖ̯ ͡°) bo długo czekałem i miałem nadzieję na jakąś ciekawą historię jak ta z OVY o Kurumi.
4/10 Heavy object- druga część nie przyniosła żadnych większych zmian, bohaterowie nadal walczą z objectami i dzięki swoim trikom przechylają wygraną na swoją stronę. ED na +
#anime
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora
Byłem zażenowany oglądajac tą serię, jak zaczął sie drugi sezon to jakoś zmęczyłem pierwszy, ale obecnego nie dalem rady.
Również nie dałem rady, oglądnąłem pare odcinków i zraziło mnie parę rzeczy. Między innymi to, że skecze byly śmieszne tylko z założenia, musiałem zaufać na słowo że to jest zabawne.
@Krunhy:
Stosunkowo niewiele serii w tym sezonie śledziłem bo raczej nie powalał poziomem, ale z tego co widziałem to:
Koyomimonogatari - 12 mniej lub bardziej luźno powiązanych z osią fabuły odcinków. Poza 2 ostatnimi, które stanowią świetny cliffhanger przed finałem serii to dobre, ale jak na standardy Monogatari tylko dobre. 7/10
Boku Dake - tak jak kiedyś tam wspominałem moim zdaniem lepiej by to wyszło w formie filmu - najmocniejsze strony