Aktywne Wpisy
Lumpus +52
karix98 +4
Przykro się patrzy na takie sytuacje, niby go nigdy nie oglądałem a wręcz za nim nie przepadam ale jakoś mi go szkoda, upadek człowieka dosłownie i w przenośni
Potwierdzone że go pobili, #!$%@?ło, on za chwilę wyjdzie obronną ręką z tej całej sytuacji, Wardęga i Konopskyy #!$%@? maniane, taki sprawy powinno się #!$%@? załatwiać na policji i w sądzie a nie robić film na YT, takie coś można było wrzucić po zakończonym
Potwierdzone że go pobili, #!$%@?ło, on za chwilę wyjdzie obronną ręką z tej całej sytuacji, Wardęga i Konopskyy #!$%@? maniane, taki sprawy powinno się #!$%@? załatwiać na policji i w sądzie a nie robić film na YT, takie coś można było wrzucić po zakończonym
#fotografia #filmowanie #pytaniedoeksperta
Slider Foton Kameleon 64 cm
Statyw Benro A2573FS4 lub podobny
Taka uwaga odnośnie slidera - tylko z łożyskami. Omijaj szerokim łukiem te na ślizgaczach.
@laza: I pewno taniej nie ma co schodzic, w sensie taniej juz zauwaalnie gorzej bedzie? :(
Aby ujęcie z slidera bło płynę to musi być on stabilny oraz być na dobrych łożyskach. Gdyż na ujęciach z slidera widać praktycznie każdą jego niedoskonałość.
Możesz również poszukać używanych sliderów Sliderkaera albo Konova
@Spearo: mona robić samemu. akt trudne nie jest, nawet sam
http://www.robimytv.pl/camrock-slider-video-vsl80r-id-558.html
http://allegro.pl/statyw-video-benro-a2573fs4-nowy-lodz-sklep-fv23-i6079568578.html
?
A by jakoś sensownie zamocować sprzęt na sliderze potrzebujesz dodatkowej głowicy. Tak jak pisałem, możesz sobie ją przekładać s statywu (np z tego co podrzuciłem wcześniej) i robić przejazdy z panoramowaniem tylko w tedy może być kłopot z zamocowaniem slidera na statywie. Ale myślę, że przy takiej produkcji co robisz to większość ujęć będzie robiona na miejscu i nie będzie potrzeby mocowania
@laza: @rolfik_r1: Ja już się gubię w tym co mówicie :D Okej, zakladajc ze slider biore ten Foton Kameleon 64 - 900pln. 600pln na statyw i glowice etc - chcialbym miec plynne te ujecia i zeby slider mogl byc montowany na statywie - da rade?
@Pirzu: na sliderze możesz na sile założyć jakaś gównoglowice. W okolicach 600zl kupisz Benro z głowica K5 - zależy jeszcze jaki wysoki chcesz
wyglądało by to mniej więcej tak. Tylko w tym A2573FS4 dochodzi jeszcze ta mini niebieska półkula