Wpis z mikrobloga

Dobra, żarty na bok. Przecież ten cały terroryzm to jest doskonały czas dla Polski. W jaki sposób? Bardzo prosty, a jednocześnie bardzo trudny, bo potrzeba pomocy władz. Wystarczy promować nasz kraj jako bardzo spokojny (czytaj: promować filmikami sielskich miast, nawet zatłoczonych, bo nie zobaczą tam Ahmedów i Aisz :)). Doskonałe miejsce do osiedlenia się na starość, może jakieś mniejsze miasto, albo wieś pod miastem. Tanio, miło i bez "nieregularnych". Problem w tym, że kampania promocyjna potrzebuje ogromnych nakładów finansowych. A i jeszcze jedno, to tylko takie moje przemyślenia...
#nobodykiers
  • 7
@DzemZeSwinki: Chyba jeszcze nie teraz. Ogólnie, to wydaje mi się, że jak ktoś w telewizji coś powie to łykają jak pelikany. Problem jest w tym, ze żaden "wiodący" kraj nie powie, że jest zdestabilizowany, żeby właśnie nikt nie panikował. Ale popatrzmy, że to co się dzieje, to cyrk na kółkach. Nie chcę nikomu źle życzyć, ale wątpię by zamachy na "zwykłą" ludność coś dały. Musieliby chyba #!$%@?ć ten EUROCYRK, żeby coś