Wpis z mikrobloga

Pewnie było na głównej :

https://www.youtube.com/watch?v=EE_wb_pBFGo&app=desktop

tytuł "Kukiz Znów miażdży w TVP"

po tym jak w 40 bodajże sekundzie stwierdził, że HURR DURR, TK jak Platforma zabierała pieniądze z Ofe to nic nie zrobili, wyłączyłem filmik. po prostu.

To jest #!$%@? polityk, który został wybrany przez jakąś-tam część narodu. On posługuje się łopatologicznym spojrzeniem na OFE jako pieniędzy obywateli...

Panie Kukiz, skoro to były pieniądze obywateli, i obywatele wiedzieli, że PO będzie chciała zabrać ich pieniądze, to w takim razie dlaczego Polacy nie zareagowali i nie zabrali se tych pieniędzy i schowali do materaca?

QuoVadis Polsko?

#neuropa #polityka #bekazprawakow
  • 16
@Goofas: Już Cię kiedyś pytałem o sytuacje na Cyprze. Czy jak państwo uchwali że przepadają wszystkie oszczędności z banków na jego korzyść to będzie ok. Przecież to nie twoje pieniądze bo nie możesz ich zabrać i schować do materaca.

To jest #!$%@? polityk, który został wybrany przez jakąś-tam część narodu. On posługuje się łopatologicznym spojrzeniem na OFE jako pieniędzy obywateli...

Takim łopatologicznym spojrzeniem pytano obywateli 2 lata temu czy chcą żeby
@wczoraj: ja nie oceniam w tej chwili tego co dokonało PO. Ja szczerze mam to w nosie, bo do emerytury jeszcze okolo 40 lat mam. Do tego czasu będzie jeszcze tyle rewolucji dot. Zusu, Ofe itd, że mi nie ma co sie do tego przypierdzielać czy coś.

Mnie wkurza to, że Polityk, szefa Kukiz15 nie zna sie na tym co mówi. On porównuje przelanie aktywów z jednego konta na drugie jako
@Haqim: ale ty zdajesz sobie sprawę, że gdyby Trybunał uznał, że PO nie mogło ruszyć pieniędzy, także byłoby to zgodne z konstytucją. Tak samo jak reforma emerytalna. Jeden głos różnicy i podwyższenie wieku byłoby niezgodne. Ne ma znaczenia jaki zapada werdykt, zawsze jest on zgodny z konstytucją. Może być nawet niezgodny, możne umyślnie orzeczenie łamać prawo (dla twojego przykładu tylko w teorii) i tak jest zgodne z konstytucją. A prawo jakie
@Goofas: Ja cie skroją na ulicy to też idziesz dalej i machasz ręką a kij tam zaraz se kupie nowy do końca życia jeszcze bedę miał wiele róznych telefonów i nie raz pewnie mi jakiś ukradną?
@Goofas: Kilka lat składkowych nawet jakbym stracił złotówkę to byłoby to złodziejstwo. A co złego jest u kukizowców, w porównaniu z reszta opozycji to wyróżniaja sie in plus i dla mnie na razie są miłym zaskoczenie.
@ediz4: Słabe porównanie bo PO przelało obiecanki wypłat emerytur z OFE do ZUSu który tak samo obiecuje. Czy dla ciebie jest jakaś różnica kto obiecuje wypłatę skoro gwarantem wypłat emerytur w ZUSie jest państwo a gwarantem wypłat z OFE też jest państwo(w części obligacyjnej)? Oczywiście gdyby PO przelało pieniądze z III filaru(faktycznie II) to byłaby kradzież.