Wpis z mikrobloga

#eu4
Tylko mi się nie podoba idea states? Rozumiem, że to ma być jakiś stan pośredni między państwem podpiętym pod seniora, tzn wasalem/pu, a pełnym wchłonięciem kraju. @myzael w sumie to zrobiliście to zanim to było modne ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Liczę tylko, że: 1. Nie będzie to drogie, bo nie rozumiem po co w ogóle za to płacić, 2. W zamian zasysany PU, będzie się stawał statem, ale będzie dużo tańszy do anektowania.
  • 7
@Zawsze_Jest_Pora: Średnio w ogóle rozumiem o co chodzi w mechanice states i territories w DD nie było to zbyt jasno wytłumaczone. Plus nie podoba mi się pomysł, że w ogóle musimy utrzymywać prowincje, no i mam nadzieję że korupcja nie będzie jakoś przegięta jeżeli chodzi o zwiększone koszta monarch pointsów.
@Zawsze_Jest_Pora: to będzie najpewniej prowincja z dodatkowym kosztem, a territories będą traktowane jako zamorskie pod względem autonomii i kosztu corowania. Przy zmianie territory na state będzie trzeba użyć różnicy z punktami adm, a zamiana w drugą stronę zwiększy autonomię do 75%
Rozumiem, że to ma być jakiś stan pośredni między państwem podpiętym pod seniora, tzn wasalem/pu, a pełnym wchłonięciem kraju.

@Zawsze_Jest_Pora: Nie, traktuj to jako zmienioną mechanikę overseas coring, bo to w zasadzie tylko koło tego się kręci.

Można było w inny sposób zapobiec blobowaniu

@Redesekrator: Cała mechanika overseas coring była bardzo słabo zrobiona, więc dobrze, że się za nią wzięli. Chociaż zobaczymy jak to będzie wyglądało w szczegółach. Jak się