Wpis z mikrobloga

@marahin: Potwierdzone :) 100% hp sie #!$%@?łem :) W logach jeszcze chłopaki sprawdzili to dostałem hita za 1045 hp na druidzie czyli full w moim przypadku
  • Odpowiedz
@marahin: Przykro mi marahin ale na 100% mogą walnąć więcej niż 100% hp. Ja robiłem na utamce i 2 razy zauważyłem hity większe niż max hp. Raz o ok. 15, a drugi raz bodajże o 50 hp ponad mój max.
  • Odpowiedz
@Mysliwy_: proszę o nagranie i wrzucenie tego na forum, bo i kod który raczej jest logicznym i matematycznym przedstawieniem formuły i nasze testy mówią o czymś innym.
  • Odpowiedz
@marahin: Chętnie bym to zrobił, ale nie mam drugiej postaci 150lvl+. Mogę zagwarantować, że taka sytuacja miała miejsce.
Jeżeli chciałbyś potwierdzenie to zrób testową postać i sprawdź/daj mi taką postać na test serwerze to znajdę jakiś program i to dla ciebie nagram.
Coś mi się kojarzy, że te dwa hity powyżej mojego hp zadało mi ostatnie drzewko (kryształowe). Ono ma chyba inną formułę? Bo na pewno waliło więcej niż poprzednie.
  • Odpowiedz
@marahin: Inna sprawa, że jak dla mnie to żaden problem i powinno w sumie tak zostać. Hity minimalnie przekraczają wartość max hp i każdy mana shield/stone skin amulet/ might ring ocali osobę która robi questa.
  • Odpowiedz