Aktywne Wpisy
Doxori +284
To jest niesamowite jak 8 lat temu wszyscy tutaj najeżdżali na Tuska. A teraz cały wykop zawalony Tuskiem jako bohaterem i cesarzem Europy i jakiekolwiek słowa krytyki w jego stronę są już wyzwiskami, że głosujesz za pisem albo konfederacja. Jestem ciekawy jak to będzie wyglądało po 8 lat znowu. #sejm #tusk
#tvpis #polityka #sejm Można być za pisem bądź nie, ja akurat jestem zdecydowanym przeciwnikiem ostatnich 8 lat, ale jeśli chodzi o zmiany związane z tvp trzeba przyznać, że są one niekonstytucyjne i możliwe zmiany w mediach są możliwe dopiero po zmianie ustawy, której dzisiejsza koalicja z 13 grudnia nie może zmienić ze względu na brak większości, żeby odrzucić weto Prezydenta.. Dlatego ja rozumiem zmiany, ale trzeba robić to zgodnie z prawem..

No i w końcu stare, dobre Shameless, w którym więcej dramatu niż komedii.
SPOILERY!
Akcja z Nickiem(?) odzyskującym rower świetna, mocna. Może zmieni to Carla i ten się trochę opamięta i wróci na porządniejszą drogę.
Debbie jak wkurzała zawsze, tak wkurza nadal, a Frank razem z nią. Nie wiem jak twórcy chcą rozwiązać wątek Debbie babysitterki, ale podejrzewam, że tuż przed porodem dziewczyna zostanie bez dachu nad głową i skruszona wróci do Fiony. Chociaż jakoś tak wydaje mi się, że scenarzyści szykują nam tu jakieś spektakularne poronienie albo oddanie dziecka do adopcji.
Ianowi się układa powoli i dobrze. Zasługuje. Chociaż nie wiem czy dwubiegunowość, kartoteka psychiatryczna i epizod z porwaniem dziecka nie zamknie mu drogi do zostania strażakiem.
Lip wkurza podobnie jak Debbie, a szkoda, bo to była świetna postać z potencjałem, nie wiem w końcu w którą stronę w jego przypadku twórcy zmierzają. Czy błyskotliwa kariera czy upadek z wysokiego konia. W każdym razie wątek z Helen to powtórka wątku z Karen. Helen-Karen i zakochany w nich ślepo Lip, Amanda-Mandy, zazdrosna o konkurentkę i wykręcająca numer by się rywalki pozbyć.
Fiona dobrze, że w końcu tę aborcję zrobiła i dobrze, że z Gusa taka sucz :D W końcu jakiś facet, który się odpłaca Fionie pięknym za nadobne. Zasłużyła.
No i last but not least - Chuckie! Kocham tego dzieciaka. Szkoda, że wątek 'survivalowy' taki krótki :D