Wpis z mikrobloga

@Storczycki: Pod koniec marca ma być prezentacja na targach. ja osobiście teraz bym kupił Yuneeca, jak znudzi mi się P3S to kupie Yunneca Typhoona H.

Ostatnio latałem inspire i powiem że gimbal 360* to jest coś wspaniałego.
@Storczycki: Gdzieś za miesiąc też będę się zastanawiał nad identyczną zamianą. Daj znać co wybrałeś. Ja planuję kupić inspire 1 i myślę czy zostawić ph2, zamienić na 3 czy zapolować na 4.
@Konrad07: Powiem szczerze że po przeczytaniu kilku informacji na temat yuneeca typhoona h przeszkadza mi rozwiązanie z transmisją video/linku rc, napisali oni że zasięg przy optymalnych warunkach to 400m dla video i 600m dla sterowania. Trochę mało jak na sprzęt za takie pieniądze. Natomiast Inspire ma już wbudowany system Lightbridge dzięki któremu zasięg jest liczony w kilometrach a nie metrach. Na pewno poczekałbym na testy kamery w Yuneecu ponieważ wersja 03
@PiotrokeJ: Jedyne co przemawia na przejście z p2 na p3 to rybie oko w gopro, które ma jednak świetną jakość 2.7k w 60fps no i czasem nogi wchodzą w obiektyw. Plusem jest ze gopro mozna odlaczyc i zabrać gdzieś ze sobą. Mając inspire 1 i ph2 ewentualnie sprzedam ph2 i dopłacę do x5 lub x5r w przyszłości. Rzeczywiście popatrzyłem na te plotki o p4 i chyba nie będzie tam nic na
@Konrad07 inspire to kawał kloca. Jedyna sensowna możliwość transportu to samochód a dron w walizce. Ja Phantoma przewoze w samochodzie i bez problemu mogę sobie wziąć w rękę i przejść z nim 1-2km bo waży on lekko ponad kilogram. Z inspire tak kolorowo już nie jest. Są plusy u minusy ale narazie dji nie ma konkurencji. Ewentualnie możesz spróbować coś zbudować na ramie s900 i dorzucić do tego a2 i zakupić jakiś