Aktywne Wpisy
ZnUrtem +22
#perfumy
Następuje próba rozebrania Creed Aventus z baniaka o nowej pojemności 490 ml (dotychczas 500 ml). Być może ze zmianą litrażu poszła zmiana formuły i poprawiły się parametry? (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) ¯\(ツ)/¯
Potrzeba chętnych na min. 400 ml i zamawiam wiaderko w StylSopot. Z racji sporej ilości soku odlewam od min. 10 ml co by mieć mniej roboty. Aha, prośba o przemyślane i wiążące deklaracje bo do "zamrożenia" jest 3,5 k.
Umownie zbieram chętnych do wtorku - jeśli się nie uda #rozbiorka należy uznać za anulowaną :(
Creed Aventus w
Następuje próba rozebrania Creed Aventus z baniaka o nowej pojemności 490 ml (dotychczas 500 ml). Być może ze zmianą litrażu poszła zmiana formuły i poprawiły się parametry? (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) ¯\(ツ)/¯
Potrzeba chętnych na min. 400 ml i zamawiam wiaderko w StylSopot. Z racji sporej ilości soku odlewam od min. 10 ml co by mieć mniej roboty. Aha, prośba o przemyślane i wiążące deklaracje bo do "zamrożenia" jest 3,5 k.
Umownie zbieram chętnych do wtorku - jeśli się nie uda #rozbiorka należy uznać za anulowaną :(
Creed Aventus w
lepaq +265
Za uprzejmością członka naszego stowarzyszenia, @jaozyrys , pozyskałem 4 (słownie: cztery) próbki najznamienitszych tytułów szkockich (głównie wydawnictwo Islay), a mianowicie:
Jura Superstition 43%
Laphroaig Quarter Cask 48%
Glenmorangie Quinta Ruban 46%
Ardbeg (wiek i procentaż nieznany)
Niniejszym donoszę iż każdą z nich bliżej poznałem, każdej chwile swe cenne poświęciłem i mimo wszelakich prób i porównań z własnymi zasobami doszedłem do wniosku smutkiem podszytego iż #!$%@? na whisky się znam. Doświadczenie ma jednak swoje plusy dodatnie: utwierdzony zostałem w swym guście, dymu pożądającym, co wpłynęło na niższą moim zdaniem ocenę dla Jury i Glenmorangie, jednocześnie dwóm pozostałym ocenę ową podbijając.
Na zakończenie mojego nagiego we wartościowe wnioski wywodu pozostaje mi polecić transakcje z ww mirkiem. Jego doskonałe zdolności pakowania, a także celnie opisane zawartości, niczym ze świata wiedźmińskiego żywcem wyjętych, flakoników nie pozostawia wiele do życzenia i utwierdza w przekonaniu otrzymania właściwej whisky od właściwego człowieka. W dokumentacji technicznej w postaci fotografii cyfrowej zawarte są butelki:
- po lewej, rozpakowane lecz wciąż zabezpieczone przed utratą zawartości
- po prawej, w pełnej gotowości bojowej składowe przesyłki wypełnionej dużą ilością naraz elementów wypełniających
#pijzwykopem #whisky #tylkomirko #handlujzwykopem
http://www.wykop.pl/wpis/15937075/to-co-mirki-samplujemy-whisky-talisker-skye-45-8-1/
Komentarz usunięty przez autora