Wpis z mikrobloga

#pytanie

Jakie biuro podróży możecie polecić? Planuję wakacje ze znajomymi na majorce lub wyspach kanaryjskich. Byłby to dla nas raczej większy tego typu wyjazd i zastanawiam się z jakim biurem lecieć. Itaka odnoszę wrażenie dość droga. A może lepiej samemu zorganizować #cebula ?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@69inch: To powiem tak - zależy ile osób, ale w przypadku Teneryfy lub Gran Canarii (obie wyspy godne polecenia) leciałbym Ryanairem, zarówno z Warszawy (Modlina) jak i Krakowa masz wybór (Kraków chyba tylko GC) i całkiem dobre ceny, brał jakikolwiek hotel tylko ze śniadaniami lub nawet mieszkanie w airbnb i koniecznie samochód.
Koszty będą niewiele niższe lub porównywalne z najtańszą opcją z Itaki lub innego biura, ale ja w tej
  • Odpowiedz
@69inch: Szczerze nie wiem jak ceny teraz, mi za 9 dni kilka lat temu wyszło ok 1700-1800 zł (z wejściem do parku rozrywki na GC) w majówkę - woda była już ciepła, ale zdarzyły się 2 dni pochmurne. Hotel to był apartament 2 sypialnie + salon + kuchnia i łazienka, wychodziło ok. 50 zł od osoby na noc, śniadania robiliśmy sobie sami, a obiady na mieście. Samochód już nie pamiętam,
  • Odpowiedz
  • 0
Jeśli myślicie o Majorce lub Kanarach i budżecie, to samodzielna organizacja często wychodzi lepiej — taniej lot + hotel + transfer. Ale jeśli chcecie spoko obsługę, gwarancję i mniej stresu, to warto mieć coś sprawdzonego w zapasie.
Jeśli już wybieracie biuro, to możecie zerknąć na opcje, które mają dobre opinie wśród znajomych, ale jeśli szukasz noclegu na miejscu — mogę polecić Apartamenty Czarnogóra 😉
  • Odpowiedz