@WykopQ: odkrec dupke od pralki (albo sciagnij sobie od niej instrukcje gdzie co jest) i sprawdz grzalke, czy sie nie przepalila. Pralkolodzy go nienawidza - odkryl trick trick dzieki ktoremu oszczedzisz kilkadziesiat cebulionow.
@adolfputin1939: Na gniazdkach łazienka 16A, ale wybija główny 40A. 1. Moje pranie - wybiło, odczekałem 30 minut zadziałało 2. Bez problemów 3. Wybiło i za każdym razem wybija. Nawet przy wirowaniu. Też myślałem, że grzałka, ale czy przy wirowaniu jest używana?
Jeśli wybija różnicówkę to masz przebicie na obudowę. Sprawdź w pierwszej kolejności czy jakiś kabel Ci się nie wykruszył/nie wypiął, później grzałka czy nie wypalona jak Panowie wyżej sugerowali. Może być że coś zaczeło przeciekać i któraś wiązka jest mokra.
@srokaty: Dzięki oglądałem wcześniej. Chciałem jutro rano włożyć i włączyć, ale zrobię tak: Kupię magiczne urządzenie i pomierzę Dwa pomiary i jeśli jest dobra to powinno dawać prawie nieskończoność, tak?
@adolfputin1939: @luc_paw: @PurpleHaze: @GoodDzob: @srokaty: Ostatnie wołanie. (Nie)stety grzałka w porządku. Włożyłem z powrotem, wszystko suche. Włączam pralkę - spoko, nie wybucha. Włączam wirowanie i wyrzuca korki. Popatrzę jeszcze na kabelki, mogę porobić zdjęcia, ale nic nie wymyślę. Jutro biorę jakiegoś fachowca. Mógłbym jeszcze z miernikiem podotykać, ale nie mam ochoty i doświadczenia kręcić się przy 230 V.
miernikiem możesz sprawdzić jak masz opcję dzwonka przy zwarciu sond. Przykładasz jedną do obudowy, a drugą do kabli po kolei jak zacznie dzwonić wtedy oznacza że obwód się z obudową zamyka.
Bo mi pralka wybija korki przy włączaniu dowolnego programu.
1. Moje pranie - wybiło, odczekałem 30 minut zadziałało
2. Bez problemów
3. Wybiło i za każdym razem wybija. Nawet przy wirowaniu. Też myślałem, że grzałka, ale czy przy wirowaniu jest używana?
Komentarz usunięty przez autora
jak sprawdzić grzałkę ;)
Wygląda w porządku, nie?
Kupię magiczne urządzenie i pomierzę
Dwa pomiary i jeśli jest dobra to powinno dawać prawie nieskończoność, tak?
(Nie)stety grzałka w porządku. Włożyłem z powrotem, wszystko suche. Włączam pralkę - spoko, nie wybucha. Włączam wirowanie i wyrzuca korki. Popatrzę jeszcze na kabelki, mogę porobić zdjęcia, ale nic nie wymyślę. Jutro biorę jakiegoś fachowca.
Mógłbym jeszcze z miernikiem podotykać, ale nie mam ochoty i doświadczenia kręcić się przy 230 V.
Andzia z lodowiska była, 10/10 xD @anonim1133 potwierdzi