Wpis z mikrobloga

Elo #wroclaw, polecacie jakiego pralkologa ( #pralka ) lub odradzacie którychś?
Bo mi pralka wybija korki przy włączaniu dowolnego programu.
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WykopQ: odkrec dupke od pralki (albo sciagnij sobie od niej instrukcje gdzie co jest) i sprawdz grzalke, czy sie nie przepalila. Pralkolodzy go nienawidza - odkryl trick trick dzieki ktoremu oszczedzisz kilkadziesiat cebulionow.
  • Odpowiedz
@adolfputin1939: Na gniazdkach łazienka 16A, ale wybija główny 40A.
1. Moje pranie - wybiło, odczekałem 30 minut zadziałało
2. Bez problemów
3. Wybiło i za każdym razem wybija. Nawet przy wirowaniu. Też myślałem, że grzałka, ale czy przy wirowaniu jest używana?
  • Odpowiedz
Jeśli wybija różnicówkę to masz przebicie na obudowę. Sprawdź w pierwszej kolejności czy jakiś kabel Ci się nie wykruszył/nie wypiął, później grzałka czy nie wypalona jak Panowie wyżej sugerowali. Może być że coś zaczeło przeciekać i któraś wiązka jest mokra.
  • Odpowiedz
w linku który Ci podesłałem jest pokazane jak ja sprawdzić, po wyglądzie ciężko stwierdzić jak AK nie jest przegrzana w którymś miejscu.
  • Odpowiedz
@adolfputin1939: @luc_paw: @PurpleHaze: @GoodDzob: @srokaty: Ostatnie wołanie.
(Nie)stety grzałka w porządku. Włożyłem z powrotem, wszystko suche. Włączam pralkę - spoko, nie wybucha. Włączam wirowanie i wyrzuca korki. Popatrzę jeszcze na kabelki, mogę porobić zdjęcia, ale nic nie wymyślę. Jutro biorę jakiegoś fachowca.
Mógłbym jeszcze z miernikiem podotykać, ale nie mam ochoty i doświadczenia kręcić się przy 230 V.
  • Odpowiedz
miernikiem możesz sprawdzić jak masz opcję dzwonka przy zwarciu sond. Przykładasz jedną do obudowy, a drugą do kabli po kolei jak zacznie dzwonić wtedy oznacza że obwód się z obudową zamyka.
  • Odpowiedz