Wpis z mikrobloga

#fifa16 #fifa #pcmasterrace

Czy ktoś z Was miał taki problem jak tutaj?

https://www.youtube.com/watch?v=SK_esbYiClM
https://www.youtube.com/watch?v=CT4k2jZZF2g

Wszystko działało idealnie, jakieś 2 miesiące temu zaczęło się pierdaczyć - ni chooya nie wiem z jakiego powodu. Dzieje się tak głównie wtedy kiedy gra jest prowadzona przy którejś z bramek (głównie wtedy kiedy ja mam piłkę i atakuję bramkę przeciwnika). Ogólnie w środku pola gra chodzi przepięknie, płynnie i w ogóle zajebiaszczo.

Mój laptop (tak, wiem - laptopy nie są do grania ( ͡° ͜ʖ ͡°) ):

Windows 10
Nvidia driver 361.75
i7-4720HQ 2.60 GHz
8 GB ram
GeForce GTX 860M 2GB

Przeczytałem chyba pół internetu w poszukiwaniu odpowiedzi i próbowałem z takimi rzeczami:

- wymuszenie v-synca
- auto odpalanie z drugiej karty graficznej
- wyłączenie potrójnego buforowania oraz wyłączenie renderowania wielowątkowego (co chyba pogorszyło sprawę...)
- wrzucenie ustawień globalnych

Nawet formata akurat musiałem zrobić (wcześniej był grany Windows 8.1, teraz 10) i też to nie pomogło.

Jeśli ktoś nakieruje mnie na dobre tory w rozwiązaniu tej zagadki wysyłam flaszkę albo przekażę osobiście jeśliś ze Stolycy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 13
  • Odpowiedz
@chauvinist: Jak wrócisz do domu to tak jak pisał Wapniak, w trakcie gry zminimalizuj grę, odpal czy to MSI Afterburner czy CPUID HWMonitor i sprawdź temperatury procesora i karty graficznej; ewentualnie podejrzewałbym jeszcze dysk twardy, sprawdź ten na którym jest zainstalowana fifa na obecność badsektorów
  • Odpowiedz
@chauvinist: Mam podobny problem, gra śmiga pięknie, ale lubi się zwalniać zwłaszcza, gdy np. piłka toczy się w kierunku bramkarza. Ma to swoje plusy, bo wiem, że nie mam co do niej sprintować, bo golkiper ją złapie.
  • Odpowiedz
@pieczarrra: u mnie niekoniecznie to pomaga bo zwalnia mi cała gra i czas reakcji pad-komputer jest opóźniony przez co gra defensorami jest prawie niemożliwa (mówię o momentach kiedy jest akcja pod którąś z bramek gdzie ten problem występuje)
  • Odpowiedz