Wpis z mikrobloga

Mireczki słyszeliście co się stało. Od teraz wszystkie nowe telefony Xiaomi, a także część już dostępnych na rynku, będą miały zamknięty bootloader. Argumentacja tego głupiego pomysłu jest niezwykle śmieszna i wszystkim doskonale znana. Bezpieczeństwo użytkowników.

#xiaomi
  • 27
  • Odpowiedz
@Firel:
niekoniecznie, ale na pewno będzie to sporo utrudnione. A jeżeli się nie będzie dało, no to cóż, xiaomi w europie raczej już nie będzie tak popularne bo chińskie romy to katastrofa
  • Odpowiedz
@Pirzu:
no tyle że wyczyszczony z bloatware i funkcji które i tak u nas nie działają a ciągną baterie. Na chińskim tablecie mam to samo, oryginalny rom jest tak #!$%@? że tablet działa mniej więcej tak samo szybko jak samsung omnia
  • Odpowiedz
I'm one of the unlucky ones who flashed the latest ROM. Sadly, having a locked bootloader update on top of twrp causes a bootloop. Only way for me to fix my phone is through fastboot, which requires unlocking the bootloader which takes 3-21 days. If you think it still isn't bad enough, I'm gonna lose all my pictures from new year's as unlocking causes a wipe. Lot of MIUI users are more
  • Odpowiedz
@Aureli: @Aureli: @rdy: Jeśli wystarczy mi tylko wgrany android i nie będę chciał instalować aktualizacji z innych źródeł, to czy ta informacja jest zła dla mnie? Wprowadza też jakieś inne ograniczenia?
  • Odpowiedz
@Pirzu: Ale miuipolska jest na bazie chińskiego i ma usunięte wszystkie chińskie gówna które nie są ci potrzebne i tutaj nie działają a zajmują ram i miejsce. Teraz po prostu tego nie usuniesz i tyle. Dla mnie ta decyzja to koniec xiaomi w europie.
  • Odpowiedz
@Pirzu: ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Z problemami. Tak jak note 3 wiara czekała po miesiąc na kod odblokowujący żeby móc wgrać miuipolska. W #!$%@? to się skomplikowało a właśnie łatwość wgrywania wszystkiego była plusem xiaomi.
Jak jest mało ważna to dlaczego tak bardzo pragną europejskiego rynku? Albo jest się światową marką albo
  • Odpowiedz
@Kotlet_Rybny: za kilka lat - nie znaczy teraz. Moze to jest przygotowanie na rynek UE ? Nic nie wiemy. Są 4 najwiekszym producentem, niewiele za huawei a sprzedają tylko w chinach i indiach.
  • Odpowiedz