Mireczki słyszeliście co się stało. Od teraz wszystkie nowe telefony Xiaomi, a także część już dostępnych na rynku, będą miały zamknięty bootloader. Argumentacja tego głupiego pomysłu jest niezwykle śmieszna i wszystkim doskonale znana. Bezpieczeństwo użytkowników.
@Firel: niekoniecznie, ale na pewno będzie to sporo utrudnione. A jeżeli się nie będzie dało, no to cóż, xiaomi w europie raczej już nie będzie tak popularne bo chińskie romy to katastrofa
@Aureli: @emil46: @rdy: to beznadziejnie, liczyłem że kupie kiedyś Xiaomi, ale bez custom ROM to nie ma opcji żeby chociaż się zastanowic nad tym produktem.
@Pirzu: no tyle że wyczyszczony z bloatware i funkcji które i tak u nas nie działają a ciągną baterie. Na chińskim tablecie mam to samo, oryginalny rom jest tak #!$%@? że tablet działa mniej więcej tak samo szybko jak samsung omnia
I'm one of the unlucky ones who flashed the latest ROM. Sadly, having a locked bootloader update on top of twrp causes a bootloop. Only way for me to fix my phone is through fastboot, which requires unlocking the bootloader which takes 3-21 days. If you think it still isn't bad enough, I'm gonna lose all my pictures from new year's as unlocking causes a wipe. Lot of MIUI users are more
@Aureli: @Aureli: @rdy: Jeśli wystarczy mi tylko wgrany android i nie będę chciał instalować aktualizacji z innych źródeł, to czy ta informacja jest zła dla mnie? Wprowadza też jakieś inne ograniczenia?
@Pirzu: Ale miuipolska jest na bazie chińskiego i ma usunięte wszystkie chińskie gówna które nie są ci potrzebne i tutaj nie działają a zajmują ram i miejsce. Teraz po prostu tego nie usuniesz i tyle. Dla mnie ta decyzja to koniec xiaomi w europie.
@Kotlet_Rybny: Przecież można odblokować bootloader, a Twoja opinia jest dla xiaomi mało ważna jak i cała europa, bo tutaj sprzedaż jest praktycznie zerowa.
@Pirzu: ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°) Z problemami. Tak jak note 3 wiara czekała po miesiąc na kod odblokowujący żeby móc wgrać miuipolska. W #!$%@? to się skomplikowało a właśnie łatwość wgrywania wszystkiego była plusem xiaomi. Jak jest mało ważna to dlaczego tak bardzo pragną europejskiego rynku? Albo jest się światową marką albo
@Kotlet_Rybny: za kilka lat - nie znaczy teraz. Moze to jest przygotowanie na rynek UE ? Nic nie wiemy. Są 4 najwiekszym producentem, niewiele za huawei a sprzedają tylko w chinach i indiach.
#xiaomi
niekoniecznie, ale na pewno będzie to sporo utrudnione. A jeżeli się nie będzie dało, no to cóż, xiaomi w europie raczej już nie będzie tak popularne bo chińskie romy to katastrofa
to beznadziejnie, liczyłem że kupie kiedyś Xiaomi, ale bez custom ROM to nie ma opcji żeby chociaż się zastanowic nad tym produktem.
no tyle że wyczyszczony z bloatware i funkcji które i tak u nas nie działają a ciągną baterie. Na chińskim tablecie mam to samo, oryginalny rom jest tak #!$%@? że tablet działa mniej więcej tak samo szybko jak samsung omnia
Komentarz usunięty przez autora
Z problemami. Tak jak note 3 wiara czekała po miesiąc na kod odblokowujący żeby móc wgrać miuipolska. W #!$%@? to się skomplikowało a właśnie łatwość wgrywania wszystkiego była plusem xiaomi.
Jak jest mało ważna to dlaczego tak bardzo pragną europejskiego rynku? Albo jest się światową marką albo
http://komorkomania.pl/29658,xiaomi-za-kilka-lat-chcemy-byc-najwiekszym-producentem-smartfonow-na-swiecie
Ich telefony są teraz wszędzie w media mają nawet osobne wysepki wykupione.