@jajestemtenboski: "1. This is a Condenser Microphone only work with the device that could provide enough power for it. When connected with desktop computer, the Condenser Microphone could be used alone." to nie jest pojemnościowy, skoro z jacka ciśnie potrzebny woltaż :P
@Faithh: a kiedy zamawiałeś? Widziałem takie same mikrofony co miały miejsce na baterię (nie wiem czy to była bateria AA czy akumulator 18650) i całkiem ładnie słychać osobę, która mówi przez mikrofon. Choć nie wiem jak to jest czy dźwięk potem nie został pogłośniony przez np audacity
TP S.A to typowy żenujący przykład dzikiej prywatyzacji w Polsce. Sprzedalismy całą sieć telefoniczna Francuzom tylko po to by nas doili jak krowy. Tragedia.
#diy #aliexpress
When connected with desktop computer, the Condenser Microphone could be used alone." to nie jest pojemnościowy, skoro z jacka ciśnie potrzebny woltaż :P
http://www.aliexpress.com/item/7-1-Channel-3D-External-USB-Audio-Sound-Card-Mic-Adapter-3-5mm-Jack-Stereo-Headset/32492176855.html
Ona podobno daje 5V i to jest wystarczające żeby podbić głośność do znośnego poziomu (podobno, bo jeszcze nie mam ani mikrofonu, ani tej karty)