Aktywne Wpisy
ZnienawidziszMnie +117
Pare dni temu u znajoma z pracy zatrudniła elektryka do przesunięcia gniazdka o meter w lewo, oczywiscie ceny nie ustalili przed tylko w trakcie pracy i jak się dowiedziała że chlop chce 300zł to zaczęła sie termedyja za co itp. Chlop jej rozpisał 50zł zlokalizowanie przewodu dzieki czemu unikneli kucia metrowego rowka, 50zł wykucie otworu + montaż puszki i zaklejenie starej puszki,100zł przedłużanie i łączenie przewodów, 50zł materiał i 50zł dojazd (20km)
wjkp +50
Mirki, czy ja jestem #!$%@? czy ktoś mnie chce po prostu w #!$%@? zrobić? Kupiłem w zeszłym tygodniu kawę na allegro bo była 4zl tańsza niż w Lidlu.
KAWA MIELONA LAVAZZA QUALITA ORO 250G.
Okazało się że kawa jest tragicznej jakości, nie ma smaku, i sam wygląd kawy odbiega od oryginału - jest pełno grudek a także kolor jest inny. Podczas zaparzania bardziej przypomina wodę a nie kawę. Kupuję tą kawę od
KAWA MIELONA LAVAZZA QUALITA ORO 250G.
Okazało się że kawa jest tragicznej jakości, nie ma smaku, i sam wygląd kawy odbiega od oryginału - jest pełno grudek a także kolor jest inny. Podczas zaparzania bardziej przypomina wodę a nie kawę. Kupuję tą kawę od
Były opętane ciała, to teraz trochę o kradzieży dusz według chińskiej tradycji.
Mówi ona, że dusza ludzka musi bardzo dużo przejść bowiem tą można po prostu komuś ukraść bądź też zgubić. Wierzą oni, że człowiek posiada dwie duszę "PO" rządzącą funkcjami fizycznymi oraz "HUN" władającą sercem i umysłem. Ta ostatnia ma to do siebie, że może ona opuścić ciało człowieka i tak się staje, gdy jest on w transie bądź śpi, owa podróżuje dlatego niekiedy wydawało się danym osobom, że potrafią latać oraz widzieli swych przyjaciół będących w innych miejscach. Jednakże owa dusza może zostać "porwana" przez demony, a czasem także ludzi poprzez talizmany lub różne obrzędy. Człowiek po utracie takiej duszy choruje, wariuje bądź umiera.
Co ciekawe taki obrzęd kradzieży duszy był bardzo podobny do Voodoo, bowiem i tutaj robiono lalki przymocowując jakąś rzecz należącą do ofiary i odprawiano modły.
hun
%edit
Myślę coby zrobić takie porównanie jak postrzegane są dusze w różnych religiach, choćby buddyjska atmana, która jest niezwykle ciekawa ;)