Wpis z mikrobloga

Mirki chyba zmienię bank jestem pare lat w ingu i bylo spoko ale teraz od konca stycxnia chca mi zabrac darmowe bankomaty.
bedzie 2,50 za wyplate, albo jakies koto komfort za 12 zl na miesiac. nie korzystam zo kienek w banku potrzebuje tylko dostep przez internet, przez przegladarke i przez appke na wp.ta od inga jest spoko.

wkurzyl mnie ing bo nie dosc tzymaja moja kase na marnym procencie to teraz mi kaza za to placic i ograniczaja mi dostep.
czy jest jakas alternatywa do inga
karta robie sporo tranzakcji wiec jakis tam limit miesieczny na pewno wyrobie
bankomaty chcialbym miec w Polsce wszystkie za darmo
przydalaby sie jeszcze kredytowka albo wirtualna karta dla kitajcow
jaki bank sie teraz oplaca tak zeby nie placic za trymanie u nich kasiorki?

#ing #kiciochpyta #bank #pytanie
  • 17
  • Odpowiedz
@przepraszamczytenloginjestwolny: Ostatnio myślałem dokładnie nad tym samym. Gadałem nawet ze znajomym który pracuje w centrali ING i niestety stwierdził że tak ostatnio obniżyli przepisami wysokość opłat które są pobierane od sklepów za płatności kartą że po prostu przestało się im z tymi kartami opłacać. Więc mam wrażenie że wszystkie banki będą szły w tym kierunku :/ jak byś coś znalazł ciekawego to wołaj.
  • Odpowiedz
@przepraszamczytenloginjestwolny: t-mobile usługi bankowe? 0zł za: prowadzenie konta, przelewy itd, brak opłat za karte jeśli wydasz min 200zł w miesiacu, darmowe wszystkie bankomaty w polsce, 3 darmowe wpłaty we wpłatomacie. Kartą normalnie płacisz u kitajca, jest traktowana jak kredytowa (w norwegii za auto płaciłem)
  • Odpowiedz
@przepraszamczytenloginjestwolny: Mam w credit agricole konto typowo do płacenia za zakupy i przelewy internetowe. Przy wpłatach na konto 1500zł miesięcznie oraz obrocie kartą 500zł nie płacisz za korzystanie i dodatkowo mam darmowe bankomaty. Plus mam tam dwa darmowe konta walutowe :)
  • Odpowiedz
@przepraszamczytenloginjestwolny: nie zmieniaj bank, robisz transakcje karta tak jak sam napisałeś, jeżeli nie wyplacasz codziennie w bankomacie to nie masz czym się przejmować. Tak jak pisał @Vladimir_Kotkov: planet cahs i ing sa nadal za darmo, a dodatkowo poczytaj o cashback - np. w żabce albo piotrze i pawle - w ten sposób możesz wypłacać gotówkę za darmo zawsze :)
  • Odpowiedz
@przepraszamczytenloginjestwolny: rozmawialem z kobieta z ing i jest plus taki,ze pierwsza transkcja w obcym banku jest bezplatna a kolejne 2.5zl i tak jest co miesiac takze niema tragedi jeszcze.Wiadomo,ze jak sie ktos juz zrazil do banku to szuka wszystkieo,zeby psioczyc,ale trzeba wziac pod uwage to ze jak nie ma bankomatow w swojej miejscososci to czy warto gonic i zmieniac bank.
  • Odpowiedz
@miki63: raczej nie nosze gotówki w kieszeni bo miałem do tej pory tak, że jak potrzebowałem kasy to jakiś bankomat zawsze w zasięgu był, raz na miesiąc to trochę mało, jak by było ze trzy albo 5 wypłat to spoko, jak by był w okolicy ing albo ten planet to bym tam wypłacił a jak nie ma to z normalnego.
Wkurza mnie to że bank trzyma moją kasę i każe mi
  • Odpowiedz