Wpis z mikrobloga

Mireczki, warto wziąć lte w polsacie, jeśli nie mam innej możliwości niż radiówka? Ostatnio internet radiowy mi strasznie nawala i mam pingi w grach po 300 (nie idzie się dogadać z dostawcą) a kumpel obok mieszka i ma lte z polsatu i pingi po około 70-80. Najbardziej boję się tych limitów, bo pobieram około 200gb miesięcznie. Od nadajnika mam jakieś 300-400m i testowałem modem u siebie i miałem tylko 2 kreski i prędkość około 15mb, ciekawe jak z zasięgiem na routerze. Interesuje mnie oferta za 59zł czyli 50gb z routerem.

#cyfrowypolsat
#lte
  • 7
@Ertenix: możesz sobie wziąć na jakiś czas, wytestować i oddać jak sie nie spodoba. Ja ostatnio to testowałem u kolegi i szału nie było, oddał to na następny dzień bez problemów.
Limity tragiczne bo tam miał chyba 40GB za około 60zł ...
@Ertenix:
Do końca limitu idzie tyle ile wyciągniesz(zależy od stacji, możę być gównianie). Później z tego co ludzie mówią
5GB po limicie - max 10Mbps
10GB po limicie - max 5Mbp
15GB po limicie - max 2Mbps
20GB po limicie - max 1Mbps
25GB - 512Kbps
30GB - 128Kbps
35GB - 32Kbps

U solorza to byle umowe podpisać później sie zaczyna ruchanie w dupsko klienta co nie może zrezygnować
@Ertenix: u niego słabe to to było już na starcie, miał tam z tego co pamietam 1 do 2 Mbps.
Oni tam pisza na broszurkach że wszystko bez limitów, wszystko super, a obok masz X GB (czyli jakiś limit gdzieś jest)...
Ludzie się kompletnie nie znają i nie czają o co chodzi w końcu z tymi GB.
Jak dla mnie o jest robienie ludzi w #!$%@?.
@rdy: właśnie tego się obawiam :/ U kumpla też nakładali limit na początku umowy jakoś po tygodniu użytkowania nawet do 1mb/s, ale teraz pobiera dosyć sporo a prędkość przez cały miesiąc się nie zmienia i ma około 20mb/s u siebie.