Wpis z mikrobloga

@BillyB:
200-300 zł miesięcznie? Bez problemu. I nie trzeba tu dużych pieniędzy. Bitmex, kilka stów, dźwignia x100/x50, 2-3 longi w dobrych momentach i już masz. Albo duży jeden, jak ktoś jest pewny swego. I tak, nie musisz mieć wcześniejszego doświadczenia w giełdzie - jestem tego przykładem.
Ale wcześniej dobrze jest sobie wszystko obcykać na testowym koncie, chociaż ja to pominąłem.
testnet.bitmex.com
@FlameRunner:

Albo jeden duży błąd i stracisz wszystko. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nigdy nie stracę wszystkiego, bo nigdy nie wchodzę za więcej niż 10% mojego kapitału.
Moje giełdowe motto: małe zyski, małe straty.

a jak wygląda sprawa z wpłatami i wypłatami , weryfikacjami itp ?

Nie wiem, bo nie chce mi się płacić pitu, więc trzymam wszystko w bitkach. Nie wydaje mi się, aby były jakieś weryfikacje,
@m00n: bitmex nie jest scamem działa dokładnie jak wszystkie inne firmy świadczące takie usługi. Tu chodzi o to, że to prawie to samo co hazard, nie wiem czasami myślę, że lepiej pójść do kasyna. A to dlatego, że grubasy manipulują tym rynkiem.
@tomcio2002: nie da rady, te kontrakty są tak pomyślane, żebyś raczej Ty wtopił niż ten kto udziela Ci tego kredytu. Dźwignia x100 jest na bardzo krótki okres czasu zdaje się na 24 godziny po tym czasie kontrakt wygasa.
Im dłuższy kontrakt tym mniejsza dźwignia miesięczny kontrakt to już tylko x25.

Ale słuchaj np, grubas widzi, że jest sporo longów na dźwigniach, więc otwiera porządnego shorta wrzuca na rynek większą ilość monet,
@BillyB: pfffff, takie sumy to na spokojnie. Miesięcznie z zainwestowanych 300 zł powinieneś ugrać spokojnie 300 zł bez dużego ryzyka. Na bitmarkecie na samej przestrzeni między ofertami kupna i sprzedaży dałbyś rade.