Wpis z mikrobloga

Zacząłem grać w #dwarffortress. Dwarf fortress wiki, lazynewbpack, jakieś inne poradniki i tak nieporadnie stawiam swoje nory w ziemi. Jakoś mi idzie, jak na pierwszy raz byłem z siebie dumny, że moje kurduple nie umierają z głodu i braku piwa, nowe krasnale przychodzą.

I tak się powoli żyje w tej jaskini, lecz WTEM! (#pdk)
Na mapę wbiega mi jakaś hałastra, w komunikatach mówi mi, że to pandołak xD Jacyś ludzie i krasnoludy biją się z tym paskudztwem, panda miażdży wszystkich jak John Cena, wszystko zachlapane krwią moich krasnoludów, obcych krasnoludów, pandołaka, dookoła leżą zwłoki i poodrywane członki.

Po chwili masakry pandołak zamienił się w ludzkie dziecko i dopiero wtedy moje dzielne skrzaty z zimną krwią #!$%@?ły monstrum xD Statystyki- jeden martwy krasnolud, reszta to przybysze, nie jest źle, przynajmniej zostawili trochę przedmiotów.
Forteca powraca do swojego spokojnego żywota, część krasnoludów zamiast nosić rzeczy stoi sparaliżowana ze strachu po zobaczeniu porozrywanych zwłok swoich pobratymców xD ale wszystko powraca powoli do normy.

WTEM!
Okazuje się, że mój rybak zaraził się pandołactwem i rozpoczął masakrę no. 2 xD Moje kwadraciki biegają w panice, ja nie wiem co się dzieje, pandołak morduje wszystkich. Kiedy skończył powrócił do noszenia kamieni jak gdyby nigdy nic xD Reszta baranów zamiast zarżnąć paskudę również nosi kamienie.

Po dwóch kolejnych masakrach w fortecy został tylko pandołak.
Wybrałem opcję "retire fortress", zobaczę jak sobie poradzi xD

Kocham tę grę.
#gry #rougelike #rpg
  • 5
  • Odpowiedz
@cyrkon: @xEldmir: Łatwo wam mówić, ja nie byłem jeszcze pewny który kwadracik co oznacza i z czego tak w zasadzie robię to piwo, a co dopiero brać się za fortyfikacje( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz