Wpis z mikrobloga

#dragonball #dragonballsuper

Widome jest, że jak do tej pory DBS w porównaniu z DBZ nie błyszczy. Zaczyna się rozkręcać, ale jeszcze daleko do poziomu z najlepszych sag z Z-etki. Ja tylko chce zwrócić uwagę na jedną rzecz - muzyka. Zawsze jednym z największych atutów DB i DBZ była muzyka, tak teraz poza może jednym kawałkiem ( ten mroczny, który pojawiał się gdy wchodził Beerus ), muzyka jest beznadziejna. W ogóle nie oddaje emocji, niepewności, strachu - ZERO. Po oglądnięciu nowego odcinka z Freezerem w roli głównej puściłem sobie muzykę z sagi Freezer DBZ i to się w głowie nie mieści jak genialny tam jest soundtrack. Skoro nie potrafią robić równie genialnego soundtracku, to może czas wrócić do tamtych i puszczać je tutaj ? Sam nie wiem, ale uważam że muzyka w DBS ma kolosalny wpływ na odbiór tej serii.
bones1909 - #dragonball #dragonballsuper

Widome jest, że jak do tej pory DBS w por...
  • 6
  • Odpowiedz
  • 2
@bones1909: Muzyka tam była podstawa :D ale osobiście twierdzę że seria zła nie jest :) Mam ogromny sentyment do Dragonballa i może dlatego mi coś nie pasuje ^^
  • Odpowiedz
@bones1909: Muzyka w DBZ jest z DB Kai, więc post spóźniony o jakieś parę lat. Co nie zmienia faktu, że ta muzyka ssie. Może był jeden moment, gdzie była ok (gdy Goku spadał do oceanu podczas walki z Beerusem).
  • Odpowiedz
@bones1909: @zolwixx:

Widome jest, że jak do tej pory DBS w porównaniu z DBZ nie błyszczy.

Powiem więcej, DBS nawet w porównaniu z GT nie błyszczy.

I w pełni zgadzam się w kwestii muzyki. DBZ miało naprawdę fajne, wpadające w ucho, budujące klimat utwory. Brakowało mi ich w Kai, chociaż potem po aferze z plagiatem "kompozytora" nowej, wrócili do oryginalnej.
  • Odpowiedz
@donOGR: Jeżeli chodzi o KAI to trafiło mi się chyba raz czy dwa w telewizji i mimo lepszej jakości w KAI wolałem sobie puścić zwykłą Z-tkę, właśnie ze względu na muzykę, bo tam ona była nie do przyjęcia.
Szkoda, myślę że wielu z radością przyjęłoby muzykę z Freezer Sagi podczas walki Goku vs. Freeza :)
  • Odpowiedz
@bones1909: @wielooczek: @donOGR: Mogę tylko przytoczyć to, co pisałem wcześniej.
"A ja wychodzę z założenia, że byłaby muzyka, to byłyby i emocje. Nawet jeśli trochę wymuszone. Kreska jest zbyt 'cukierkowa'. 'Brudna' kreska w DBZ do spółki z patetyczną muzyką 'robiła robotę'.
Fabuła na tę chwilę nie zaskakuje bo i nie pokazują niczego, co nie byłoby już znane z filmów."
A.....e - @bones1909: @wielooczek: @donOGR: Mogę tylko przytoczyć to, co pisałem wcze...
  • Odpowiedz