Wpis z mikrobloga

Mirkoużyszkodnicy z racji, że w przyszłym tygodniu wybieram się na parapetówkę do dobrych znajomych to miałem lekką zagwozdkę co by warto było zaprezentować przyszłemu małżenstwu w swoich nowych czeterch kątach.

Zakupiłem już fajną gorzołkę, jakieś fajne pierdołki przydatne w mieszkanku, na które mogłoby im być żal wydawać pieniążków i pozostał temat winka dla Pani domu.

z racji, że już nie chcę przesadzać co do kwoty wydanej na ten cel, pomyślałem, że dorzucę winko...
robiąc zakupy dla swojego gospodarstwa domowego wpadło mi w oko wino półsłodkie Kadarka 1L, które oczywiście zakupiłem w celu wstępnej konsumpcji, aby przetestować, czy aby kwasu nie będzie, że sprezentuje im jabola.

Wypiłem, stwierdzam, iż w głowie szumi, aczkolwiek nie jestem koneserem win, przez co nie mam pojecią, czy to nie jest jakies faux pas (lekko mnie w żołądku grzeje - może siarkens robi swoje), dlatego proszę o propozycje winka półsłodkiego, które można dorzucić do pakunku (do 20zł), które nie pozostawi mega złego wrażenia po mojej osobie.

Jak wspomnialem, lekko mi szumi, wiec mogłem owego posta pisać lekko niewyraźnie. Proszę o pomoc :***
aaaa... i czy deska do krojenia + korkociąg do wódeczki i winka to dobry upominek z okazji parapetówki?
Proszę o odpowiedź :) dzięki

#kiciochpyta #parapetowka
GALsoon - Mirkoużyszkodnicy z racji, że w przyszłym tygodniu wybieram się na parapetó...

źródło: comment_GNcy3eoBrTniWMqQRFxq7VAcRTQMPfC6.jpg

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GALsoon: no Kadarka jest okryta niezbyt dobra chwała.. Mimo że wino jak każde inne. Za 15 cel kupisz w Kauflandzie na przykład Bresko - delikatne wino deserowe. Każdy różowy któremu pokazałem bardzo chwalił. Dla Pani domu w sam raz, na pewno wypije ze smakiem. Zdarzało mi się kupić je również w jakiś osiedlowych sklepikach.
  • Odpowiedz
@JimS: Bardzo Ci dziękuję, wezmę to pod uwagę i raczej przejadę się do Kaulfandu. Kadarkę w sumie pamiętam jeszcze z wakacji w Bułgarii i stąd na nią rzuciłem okiem w pierwszej chwili. Jeszcze raz dzięki :)
  • Odpowiedz