Wpis z mikrobloga

Dobra, dziś nie będzie o żyletce a o pędzlu który wczoraj do mnie przyszedł i już go przetestowałem.

Pędzel rozleciał mi się tydzień temu, niedługo po wpisie dotyczącym żyletek. Używałem wtedy taniego pędzla z Rossmannu, ale skoro idą święta to sprawiłem sobie Edwina Jaggera - włosie z borsuka. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Rozmiar M.

Włosie przyjemne dla skóry, po zwilżeniu i upapraniu kremem trzyma się razem, nic nie kapie - przez co zużyłem nawet nieco mniej kremu.
Całość kosztowała około 160 złotych, polecam.

#pertazyletki
źródło: comment_C4Y3a1Xwabhqzz2L9LPrZvHU3hhEnIQZ.jpg
  • 16
@Tymian: Pewnie kosztował więcej niż mój stary pędzel za 10 złotych. Włosie z niego wychodziło, w końcu całkiem wypadło. Zawsze chciałem z borsuka, zachęcony recenzjami ( ͡ ͜ʖ ͡)
@Pertaseth: Nie jestem pewien z czego to włosie jest, piszą że "boar". Biedny Pumba.
A kosztował coś około 30-40zł Zadowolonym :D

Acha, za 15zł w tesco całkiem zdatny pędzel kupiłem do domu, bo czasem też się trzeba ogolić :D
Co jakiś czas włosek wypadnie, ale mało eksploatowany a trzyma już drugi rok :)

pędzel+krem >>>>>> żel. Tylko nie jadę jeszcze żyletkami, ale mocno się zastanawiam.
Jak myślisz, przy zaroście rosnącym na
Używałem wtedy taniego pędzla z Rossmannu

@Pertaseth: od 3 lat używam jakiegoś pędzla z isany za bodajże 5zł i do tej pory nic sie z nim nie dzieje, ani nie stracił kształtu, ani nie wyłysiał, a mydło ubija elegancko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@jokefake: Też go używałem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Włosie wypadało systematycznie, w końcu cały ten pęk włosia wyleciał z podstawki i poszedł do kosza. Może lepsza partia?

@Tymian: To czego używasz, jeśli nie żyletek? Mi też nie jest łatwo ogolić się pod brodą, ale radzę sobie. Z włosem, pod włos, z boku...i jest gładko!
@Pertaseth: dunno ale sam byłem w szoku jeśli chodzi o jego wytrzymałość i w sumie jakość und komfort użycia.
dla jasności- to ten ze srebrną/grafitową rączką z plastiku?

@Tymian: naucz się kierunków w których rośnie twój zarost i leć rotacją z włosem >pod włos
sam mam na szyi tak, że do pewnego momentu rosną w 'górę' a od pewnego w 'dół'
@jokefake: jakąś technikę ogarnąłem, bo lecę z włosiem, lekko z boku, potem pod włos, tylko strasznie się muszę namachać w tej części twarzy. No i golarki relatywnie często wymieniać bo w tym miejscu haczą dosyć mocno z racji grubszego włosa. A zapuścić nie mogę bo wyglądam jak zafetowany menel :p