Wpis z mikrobloga

Zamówiłęm 11 listopada transmiter FM. Wysłali 14. Dzisiaj kurier przyszedł - patrzę, hmm, jakaś duża się ta paczuszka wydaje. Liczyłem na małe opakowanie.

A w środku 2 transmitery FM. 1 gratis, aby założenie dzisiejszego #cebuladeals było spełnione ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jeden jak i drugi działają mimo instrukcji (o dziwo jest po angielsku, foto w komentarzu). Nie ogarniam zbytnio jak działa odbieranie połączeń (Bluetooth), mi coś to nie działa. Muzyka gra. Nie ogarniam także zbytnio ustawianie częstotliwości. Daję + i - i się nie zmienia, ale jak przytrzymam czerwoną słuchawkę to wtedy mogę zmieniać w zakresie 87,5-108FM. Na zielonej nie działa. Nie ogarniam także co to są te np. U15 (kanały?) i jak je skonfigurować. Portów usb nie sprawdzałem ale pewnie działają.

Dziwne jest to, że kilka razy przez radio odezwała mi się pani po angielsku z "coś tam connect" ale nie zrozumiałem dokładnie. Możliwe, że chodziło o to, że:
- albo podłączyć telefon bo się uruchomił transmiter (bo kombinowałem z ułożeniem i się wyłączał, d...ite gniazdka samochodowe)
- podłączyć słuchawki, bo mini-jack się rozłączał, bo średnio spasowany.

Ogólnie to jak pani nie będzie gadać to jest git. 7/10 - minus dwa za jacka i -1 za dziwne przełączanie i nieogarnięcie moje z odbieraniem rozmów ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#jd #itemyzchin #pokazjd
Atexor - Zamówiłęm 11 listopada transmiter FM. Wysłali 14. Dzisiaj kurier przyszedł -...

źródło: comment_OR8nxx5rLNQPnvKwgY8DPW0CssfR8FVf.jpg

Pobierz
  • 32
@troniu: Nawet nie, dużo zależy od częstotliwości na jakiej jest, czy nie ma zakłóceń. Mam wrażenie, że działa lepiej od transmitera kolegi za jakoś 70zł z którym jadę często na uczelnię.
@KarmazynowyPrzyplyw: To chyba taka promocja dla mirków z Polski. Fajnie :)

Na początku testowo, poza tym BT lubi pociągnąć prąd. Niby mam kabelek krótki z powerbanka więc mógłbym ładować telefon i przez ten transmiter, ale to już trochę przesada. Milion kabli czy innych rzeczy obok ręcznego, to nie jest dobry pomysł. Zawsze zawadzę o coś.

Tak z ciekawości - u Ciebie też trzeba pokombinować z wtykiem samochodowym aby "fitnęło" czy tylko
@KarmazynowyPrzyplyw: te usb to właśnie podobno charger, tj. ładowarka o natężenie aż 2A przy 5V. Jeśli faktycznie tak jest to podziw, że aż tyle może z akumulatora ciągnąć.

A on był jakoś przeceniony z 16 na 13usd, po kuponie zostało 3usd i akurat wtedy koło dyszki oscylowało. Jutro może sprawdzę u kolegi jak działa z BT, bo już mi się nie chce wychodzić z ciepłego domu tylko sprawdzić w aucie.
@bodekbb1: O super, dzięki wielkie :)
To U myślałem, że to jakiś "channel" albo co. Zmianę częstotliwości rozpracowałem. Bluetooth sprawdzę.
Muzyka z pendrive USB? Tego nie wiedziałem. Myślałem, że tylko ładuje. Zwykłe mp3 na formacie NTFS/FAT32?Ciekawe czy ze smartphone poleci jak podetnę.
Zmiany głośności raczej na tym nie będę sprawdzął czy zmianę piosenek, bo całe te wejście zapalniczkowe lata i próbując coś poklikać od razu mi go rozłączy.

Słuchawki myślałem, że
@bodekbb1: Widocznie wtyk już wyrobiony. Będę musiał pokombinować coś, albo może można kupić takie. Autko już parę lat ma.

Zmianę muzyki robię klawiszami po przytrzymaniu głośności z telefonu, więc chyba trochę wygodniej. Ale to się jeszcze ogarnie. Ważne, że nie trzeba już zgrywać na CD. Głośniki są przednie, szkoda że odtwarzacz bez mp3.

Jakby muzyka przez usb z telefonu działała, to by dopiero był kombajn :D

LG Spirit... ulubiony telefon Kwacha
@bodekbb1: możliwe, że stara nokia jest na fat32/ntfs, a android ext4 liuxowy stąd nie czyta.

A mi tam jakość się podoba. Zwłaszcza, że "źródło" jako telefon jest na Wolfsonie + podbite trochę soprany i niższe częstotliwości. Auto ma świetne głośniki, więc nie odczuwam. Jestem zadowolony. Tylko ten kabelek jack-jack trochę lipny.