Aktywne Wpisy
Koziom +129
rachuneksumienia +110
Kupiłem 50 metrowe mieszkanie w 2020. Oddane praktycznie na początku 2023.
Targowałem się z deweloperem, pomogli rodzice, pomogła partnerka, która dała połowę i która za swoje wykończyła mieszkanie (ja płacę w zamian czynsz rachunki) zmieniłem pracę, żeby więcej zarabiać - dostałem kredyt. Teraz mamy połowę spłaconą: trochę dzięki nadpłatom z wakajem, a trochę niestety dzięki WIBOR6M który zmusił mnie do zmiany kredytu z 3% na stałe 8,7% :(
Wspólnym wysiłkiem moim, partnerki,
Targowałem się z deweloperem, pomogli rodzice, pomogła partnerka, która dała połowę i która za swoje wykończyła mieszkanie (ja płacę w zamian czynsz rachunki) zmieniłem pracę, żeby więcej zarabiać - dostałem kredyt. Teraz mamy połowę spłaconą: trochę dzięki nadpłatom z wakajem, a trochę niestety dzięki WIBOR6M który zmusił mnie do zmiany kredytu z 3% na stałe 8,7% :(
Wspólnym wysiłkiem moim, partnerki,
Szybkie wyjaśnienie: jeżeli masz konto w ing i idziesz do bankomatu pko i wypłacasz gotówkę - to prowizja która za ta transakcje nalicza pko, obarczone jest ing. Oczywiście analogicznie inne banki itp
Ing wprowadza zmianę - Planet Cash (które są obecnie dostawiane) oraz bankomaty ING - zawsze za darmo -karta/blik
Bankomaty innych banków - pierwszy raz w miesiącu za
@Muci3k: prawie wszystkie banki mają wszystkie bankomaty darmowe w Polsce oprócz ING
@Elav:
@seeksoul: oprócz ing ? ing ma cały czas darmowe bankomaty. Swoje i innych banków/operatorów.
"Nie znam się ale się wypowiem"
Komentarz usunięty przez autora