Wpis z mikrobloga

#ps3 #konsole
Mirki pochwalcie się ile macie platyn wbitych i która sprawiła wam najwięcej frajdy i najwięcej problemów.
Ja ze swoich skromnych 20 platyn większość wbiłem w dość prostych grach do wymaksowania a przy tym dającym dużo frajdy jak Diablo3, Sleeping Dogs czy serie Uncharted ( 4 platyny ) i God of War ( 6 ). Najtrudniejsza to chyba Red Dead Redemption ale uwielbiam ten tytuł więc wbijanie platyny nie było irytujące jak np. w Tomb Raider ( trofea multi ).
  • 15
@Firo: Ja najtrudniejsza i najbardziej czasochlonna to mortal combat. A najprzyjemniejsza to nie wiem, wiele sanboxow lubię platytonwac jak np. Just cause 2, GTA V, sleeping dogs, Saint row 3, każdego assasina lubię platynowac, zwłaszcza 3 i black flag.
@wdmr: Online zawsze wnerwiają i czasem bez "ustawki" sa prawie niemozliwe do zrobienia. Pamiętam jak w Tomb Raiderze nosiłem apteczki żeby wbić ten cholerny 60lvl w multi xD.
@Firo: Mam 37 platyn, opowiem o jednej przedostatniej w Kane&Lynch 2. Robiłam ja ponad 3 lata. Platynka jest łatwa i jednocześnie bardzo rzadka. ALE gra posiada multiplayer, w który nikt nie gra ;) Po za tym są trudności w łączeniu graczy z różnych części świata.To jeszcze nic. Największą patologią jest to, że posiadacze wersji cyfrowej i na płytce nie mogą grać razem! Ja miałam cyfrową, ale znalazła się fajna ekipa, to
ej i na płytce nie mogą grać razem! Ja miałam cyfrową, ale znalazła się fajna ekipa, to kupiłam płytkę i udało się wbić wszystkie trofea :)

@Paputka: To ładną patologie wypuścili. Dlatego właśnie ludzie wymyślili ustawki w multi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Firo: nie pamiętam ile tych platyn było, kiedyś miałem fazę na wbijanie XD odkąd z Twoja pomocą zlozylem kompanii, to nawet ps3 nie wlaczalem. najbardziej dumny jestem z platyny w ninja gaiden sigma 2, gdzie wydawało mi się to niemożliwe, a jednak si e udalo
@ThreeLeggedCrow: My to musimy się przez święta zgadać na Demon Souls bo pamiętam że lubisz ten tytuł a i ja chętnie bym się zagłębił w mechanikę Soulsów ( ͡° ͜ʖ ͡°) Na dysku konsoli ciągle czeka save po pokonaniu Tower Knighta.
@Firo: największą frajde przy wbijaniu platyny miałem z Ni no Kuni. Spokojnie mógłbym jeszcze raz 100h+ poświęcić żeby jeszcze raz wbić

RDR też wysoko na liście pod względem "funu" :)

Najgorsze, których nigdy w życiu bym drugi raz nie podniósł: Bioshock 2, Borderlands, trylogia Jak, Jetpack Joyride (nie ma platyny, ale robienie 100% trofeów bez mikrotransakcji nie było najlepszym pomysłem)
@Firo: Mam 15. Lecę zazwyczaj seriami (Fallout 3 i NV; Borderlands 1, 2 i aktualnie Pre-Sequel męczę, Infamous 1 i 2, BF:BC2 i BF3). Najwięcej kłopotu sprawił BF3 i trofeum Bullseye (dodatkowa msja w której wraz z drugą osobą gra się snajperami i trzeba uratować zakładników nie alarmując wroga). Misja jak misja, ale bez headseta i ogarniętego drugiego gracza ciężko zdobyć to trofeum.