Wpis z mikrobloga

Dwa dni researchowania, dwa pliki, dwóch hakierów, paru pomocników i wreszcie jest :)
Pojawił się pierwszy skrinszot autorstwa Mega-Mew przedstawiający custom badge :)
Pozostało mi tylko zasalutować i powiedzieć "Thank you for your service"!
Obecnie metoda tworząca custom badge jest dużo za trudna, dzięki próbom i błędom Mega-Mew na SaveDataFilerze projekt w ostatniej fazie przyspieszył jakieś 734189732 razy bo Sunshell mnie nienawidzi i właściwie miałem do dyspozycji tylko HxD i patrzenie na sucho :P
Jeżeli chcecie pójść w nasze ślady, to starałem się dokumentować po drodze.
Ale lepiej poczekać na jakieś sprawdzone narzędzie, bo ręczne custom badge w Hex Edytorze to męka. Ale i jaka zabawa :P
#nintendo #3ds #hacking
Pobierz
źródło: comment_XGnWejxbzK4QtkTqCpNOijBP89wFDGLI.jpg
  • 17
@joookub: kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki kucyki yay
@joookub:Wielkie propsy. A teraz czekam na tool'a, który po wybraniu plików (badge i manage) pokaże mi wszystkie sloty etc. w jakimś gui i pozwoli je dowolnie modyfikować tak żeby można było sobie własne ikonki injectować etc.
I wtedy nawet grać nie będzie potrzeba.
W sumie, możnaby też dodać własny kontener plik.badge w którym można by zapisać wszystkie informacje o odznace i robić dumpy legalnych i customowych dla jeszcze łatwiejszego wymieniania się
@Drakalen: Możesz podziękować @Aosa że ostatnimi dniami jestem zbyt zaabsorbowany by cokolwiek pisać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Badge to odznaki, które dzięki aplikacji Badge Arcade która w poprzedni czwartek zadebiutowała za darmo w eShopie można ustawiać w swoim Home Menu albo przypinać na foldery.
Niestety, aby je zdobyć trzeba grać w crane game, taką typową grę z łapką jak kiedyś na festynach były do wyciągania zabawek/miśków (