Dwa dni researchowania, dwa pliki, dwóch hakierów, paru pomocników i wreszcie jest :) Pojawił się pierwszy skrinszot autorstwa Mega-Mew przedstawiający custom badge :) Pozostało mi tylko zasalutować i powiedzieć "Thank you for your service"! Obecnie metoda tworząca custom badge jest dużo za trudna, dzięki próbom i błędom Mega-Mew na SaveDataFilerze projekt w ostatniej fazie przyspieszył jakieś 734189732 razy bo Sunshell mnie nienawidzi i właściwie miałem do dyspozycji tylko HxD i patrzenie na sucho :P Jeżeli chcecie pójść w nasze ślady, to starałem siędokumentować po drodze. Ale lepiej poczekać na jakieś sprawdzone narzędzie, bo ręczne custom badge w Hex Edytorze to męka. Ale i jaka zabawa :P #nintendo #3ds #hacking
@joookub: pocieszającym jest, że gdy myślę że to ja marnuję sporo czasu oglądając bajki, farmiąc matsy w monster hunterze ktoś gdzieś tworzy edytor do niepotrzebnej funkcji będącej chamskim skokiem na szekle ᶘᵒᴥᵒᶅ
@joookub:Wielkie propsy. A teraz czekam na tool'a, który po wybraniu plików (badge i manage) pokaże mi wszystkie sloty etc. w jakimś gui i pozwoli je dowolnie modyfikować tak żeby można było sobie własne ikonki injectować etc. I wtedy nawet grać nie będzie potrzeba. W sumie, możnaby też dodać własny kontener plik.badge w którym można by zapisać wszystkie informacje o odznace i robić dumpy legalnych i customowych dla jeszcze łatwiejszego wymieniania się
@Drakalen: Możesz podziękować @Aosa że ostatnimi dniami jestem zbyt zaabsorbowany by cokolwiek pisać ( ͡°͜ʖ͡°) Badge to odznaki, które dzięki aplikacji Badge Arcade która w poprzedni czwartek zadebiutowała za darmo w eShopie można ustawiać w swoim Home Menu albo przypinać na foldery. Niestety, aby je zdobyć trzeba grać w crane game, taką typową grę z łapką jak kiedyś na festynach były do wyciągania zabawek/miśków (
Pojawił się pierwszy skrinszot autorstwa Mega-Mew przedstawiający custom badge :)
Pozostało mi tylko zasalutować i powiedzieć "Thank you for your service"!
Obecnie metoda tworząca custom badge jest dużo za trudna, dzięki próbom i błędom Mega-Mew na SaveDataFilerze projekt w ostatniej fazie przyspieszył jakieś 734189732 razy bo Sunshell mnie nienawidzi i właściwie miałem do dyspozycji tylko HxD i patrzenie na sucho :P
Jeżeli chcecie pójść w nasze ślady, to starałem się dokumentować po drodze.
Ale lepiej poczekać na jakieś sprawdzone narzędzie, bo ręczne custom badge w Hex Edytorze to męka. Ale i jaka zabawa :P
#nintendo #3ds #hacking
I wtedy nawet grać nie będzie potrzeba.
W sumie, możnaby też dodać własny kontener plik.badge w którym można by zapisać wszystkie informacje o odznace i robić dumpy legalnych i customowych dla jeszcze łatwiejszego wymieniania się
Badge to odznaki, które dzięki aplikacji Badge Arcade która w poprzedni czwartek zadebiutowała za darmo w eShopie można ustawiać w swoim Home Menu albo przypinać na foldery.
Niestety, aby je zdobyć trzeba grać w crane game, taką typową grę z łapką jak kiedyś na festynach były do wyciągania zabawek/miśków (