Aktywne Wpisy
WykopX +2147
Majtczaki pozywają wykop.pl na 1,5 miliona zlotych oraz oczekują ujawnienia "wszystkich numerów IP osób i danych osób logujących się na portalu, które ujawniały i udostępniały zdjęcia, które nie zostały opublikowane".
Nie wiem jak można udostępnić zdjecia, które nie zostaly opublikowane. No ale wszyscy wiemy, że zostaly opublikowane ( ͡º ͜ʖ͡º)...przez fotografa, który je robił.
- 500 000 zł od wykopu zadośćuczynienia dla żony Majtczaka
- 1 000 000 zł (milion zł) od
Nie wiem jak można udostępnić zdjecia, które nie zostaly opublikowane. No ale wszyscy wiemy, że zostaly opublikowane ( ͡º ͜ʖ͡º)...przez fotografa, który je robił.
- 500 000 zł od wykopu zadośćuczynienia dla żony Majtczaka
- 1 000 000 zł (milion zł) od
PSY_DELIC +131
Przy okazji, mam pytanie: taki układ niweluje potrzebę stosowania śmigła ogonowego, bo momenty oporowe wirników głównych mają przeciwne zwroty i się znoszą. Czy w praktyce nie wystąpią jednak minimalne różnice w wartościach tych momentów ze względu na różny stopień zużycia łożysk i innych elementów mechanicznych?
Komentarz usunięty przez autora
W sumie, lata się tym podobnie jak zwykłem śmigłowcem - jeśli występują "minimalne różnice w wartościach tych momentów", kopiesz w pedał przeciwny do kierunku obrotu świata dookoła śmigłowca, aż świat przestanie się obracać. Tyle że pedały nie są podpięte do układu regulacji śmigła ogonowego, jak w układzie klasycznym, tylko odpowiadają za różnicowanie skoku ogólnego śmigieł.
Problem w tym, że różnice jednak nie wynikają z oporów mechanicznych, tylko aerodynamicznych - dolne śmigło wytwarza przy tym samym ustawieniu skoku większy moment oporowy, ze względu na pracę w zaburzonym