Aktywne Wpisy
Bunch +25
Zostałem okradziony przed chwilą w tramwaju. Miałem płaską, prostokątną przesyłkę i nie chcąc zajmować nią w tramwaju dodatkowego fotela położyłem na tych płaskich, specjalnie do tego przeznaczonych miejscach. Wybrałem sobie miejsce siedzące tyłem do niej w myśl zasady "cudze, nie ruszaj". Nie była ona dla mnie na tyle wartościowa by przy niej koczować. Poza tym chciałem sprawdzić kondycję dzisiejszej kultury w transporcie zbiorowym. I... zostałem okradziony. Wstaje na swoim przystanku, chcę wysiąść
mahoone +26
#slubodpierwszegowejrzenia Cukrzyś i MAGda nie są już razem. Wiem bo wszyscy w Dębicy wiedzą.
Według posłów Ruchu Palikota i SLD mówienie dzieciom na lekcjach religii o cudownym rozmnożeniu chleba i ryb przez Jezusa niesie zagrożenia.
Przyjęcie takiego daru to nieopodatkowany przychód. A to niezgodne z prawem - twierdzą Adam Kępiński, Roman Kotliński oraz Piotr Chmielowski.
Dodają, że także przemienienie wody w wino nie jest niczym dobrym. To, po prostu, "promocja nielegalnego wytwarzania alkoholu". Według posłów Jezus poważnie złamał zapisy ustawy o wychowaniu w trzeźwości - wyprodukował on cudem wino w dużej ilości, nie na swoje potrzeby.
Nauczanie o cudach Jezusa wskazują młodzieży inny sposób zaspokojenia swoich potrzeb niż odpowiedzialna praca i uczciwy zarobek. Może zmniejszać czujność na wstępowanie bądź uczestnictwo w przedsięwzięciach nawiedzonych ludzi bądź sekt - twierdzą parlamentarzyści.
Do tego za niezwykle groźne uważają próby naśladownictwa Jezusa. Dlatego nie powinno się dzieciom mówić, choćby chodzeniu po wodzie.
Posłowie pytają, czy ministerstwo ma dane, ile dzieci naraziło swoje życie próbując robić to, co Jezus
Kocham tę lewacką hipokryzję :)
@Derpin: a która partia nie próbowała? Może "nie-wiedzieliśmy-co-podpisujemy" PiS? ;> Oh, wait, to też lewica.
Z resztą, co Ci będę tłumaczył. Przecież sam dobrze wiesz jaką odmienną retoryką się posługiwały PiS i SLD, a Ruch Palikota.
Od powtarzania tego non-stop, nie stanie się to prawdą :) W każdej naukowej pozycji znajdziesz PiS jako partię prawicową. Jedynie według gimnazjalnych korwino-liberałów
@Derpin: Np.? :)
@Derpin: Przykro mi - jest. Katolewica. Ładniej - konserwatywna lewica.
Ale gdzie tu jest hipokryzja?
@Baron_Al_von_PuciPusia: Nie jest. Nie masz żadnych podstaw by opisywać PiS jako partię lewicową. Jeśli jednak uważasz, że PiS ze względu na program gospodarczy jest lewicowy, to się
@Derpin: Co ja, korwinowiec jestem?
PiS ma socjalistyczny program dotyczący m.in. rozdawnictwa. Deal with it.
@Derpin: Owszem, ale kontrola rynku nie równa się socjalizmowi.
@Derpin: Ja w PiS?
Komentarz usunięty przez autora
Jeszcze raz tylko powtórzę - od wbijania sobie do głowy głupot i powtarzania ich jak mantrę, nie zmienisz rzeczywistości. PiS jest prawicową partią, zarówno światopoglądowo, jak i gospodarczo. Takie są fakty. Nie musisz z tym dilować.
@Derpin: Powinieneś sam sobie to powiedzieć bo jak do tej pory to wygląd z Twojej strony tak, że PiS i socjalizm = OK, reszta socjalistów = do bani.