Wpis z mikrobloga

@wonsz_smieszek: moje portfele nigdy ni wytrzymały dłużej niż pół roku dopóki nie dostałem Petersona. Co prawda kosztuje trochę ponad stowkę, ale mam go już z 5lat i oprócz tego, że się podniosła skóra na rogach to jest ok. Wiem, że to nie 50zl, ale czasem lepiej dołożyć niż za pół roku szukać następnego.
  • Odpowiedz
@wonsz_smieszek: ten Peterson, który ja mam to taki zwykły czarny skorkowy model. Ale nawet w dotyku czuć ze to dobra skóra. Miękka, nie łamie się. Nie powinieneś mieć problemu żeby go w jakimś sklepie znaleźć i pomacac:D
  • Odpowiedz
@Mariusz-demb88: to jest dobry trop, już kiedyś ich portfele przeglądałem. Najbliżej tego, czego szukam jest chyba to: http://foryou-collection.com/pl/p/Maxymalnie-cienki-portfel-meski-skorzany-z-miejscem-na-bilon-LIMITOWANA-EDYCJA/190 Marudzę głównie na to, że kosztuje z wysyłką ~ 150 zł, a pewnie rozwali się tak samo jak te za 15 zł.

Najchętniej widziałbym portfel z: kieszonką na bilon i przegródką na banknoty, nic więcej. Żadnych schowków, suwaków, #!$%@?ów na karty czy dokumenty. Chyba takie nie istniejo :(
  • Odpowiedz
@wonsz_smieszek: Za 15 zł to przesada bo jednak skóry nawet za taką kwotę nie kupisz na kawałek tego portfela. Z drugiej strony patrząc kto daje w tych czasach 2 lata gwarancji jeszcze w tym wypadku że portfel sam w sobie szybko sie przeciera itd. Tak czy siak stówę będzie trzeba wyłożyć , jeżeli chodzi o portfele sam długo szukałem dobrego producenta. Kiedyś kupiłem też portfel ze skóry za 89 zł
  • Odpowiedz
@Mariusz-demb88: Mnie jest obojętne z czego ten portfel, byle się nie pruł, nie odpadała podszewka (najlepiej jakby jej nie było po prostu), monety się nie wysypywały. Kupowałem, z tego co pamiętam, portfele przynajmniej dwóch polskich producentów (Solski, Wittchen) i rozwalały się dokładnie tak samo jak nołnejmy czy Puccini z Allegro. Dlatego szkoda mi już kasy i wolę wywalić co parę miesięcy 50 zł niż 250 zł :) Może to szycie
  • Odpowiedz
@wonsz_smieszek: Firmy solski nie znam ale wittchen to produkcja chińska. Z tym szyciem też tak myślę że to dobry pomysł tym bardziej że szycie w skórze w Polsce to rzadkość ta branża pomału umiera. Powodzenia w łowach idealnego portfela :D no właśnie 21 wiek a takie problemy ze znalezieniem dobrej jakości. Wiekszosc idzie na ilosc niestety a nie na jakosc.. no i chinskie produkty są na naszym rynku większoscia.
  • Odpowiedz