Wpis z mikrobloga

@erbo: Ale co to ma do rzeczy? Czy Apple ma na naszym rynku ceny dostosowane do tutejszych zarobków? Nie? To tym bardziej amerykańska firma z zakresu medycyny nie będzie tego robić. I ona wie, że ludzkie życie jest najwyższą wartością, w skutek czego można dowolnie manipulować ceną.
Ale co to ma do rzeczy? Czy Apple ma na naszym rynku ceny dostosowane do tutejszych zarobków? Nie? To tym bardziej amerykańska firma z zakresu medycyny nie będzie tego robić. I ona wie, że ludzkie życie jest najwyższą wartością, w skutek czego można dowolnie manipulować ceną.

@kamil150794: O to ci chodzi? Jeśli tak to kompletnie nie masz pojęcia o czym piszesz. Wrzucasz w dyskusję trzeci wątek z tyłka i wydaje ci
@metalcorps: Ja #!$%@?ę. Do #!$%@? miłego . Ty umiesz czytać? Nie mówiłem nic o wykupowaniu przez Amerykanów. Miałem na myśli leki i sprzęt medyczny. Tego się w Polsce nie produkuje, a zachodnia firma nie będzie obniżała cen. Teraz rozumiesz. Nie? To puknij się kilka razy w łeb i może załapiesz.
@kamil150794: Dzięki, że wyprowadzasz mnie z niewiedzy bo byłem absolutnie pewny, że sprzęt medyczny produkowany jest na całym świecie, a nie tylko w USA. No i leki oczywiście też. Zapomniałem też, że sprzęt w szpitalach już jest. Owszem wiele szpitali ma przestarzały albo za mało ale właśnie ma to miejsce właśnie dlatego, że są one PAŃSTWOWE. Przez przejadanie pieniędzy na ministerstwa, NFZ i całą tę administrację nie pojawia się za dużo
@metalcorps: Ty już odleciałeś totalnie. Koszt administracji, to zaledwie 1% budżetu zdrowotnego. Pragnę też zwrócić uwagę, że rząd wynegocjował tak niskie ceny leków, że sprzedaje je też na lewo do Niemiec.