Wpis z mikrobloga

7 pytanie - Najważniejsza sprawa kraju - Kościół! Fundusz Kościelny i religia.

ZLEW - powinniśmy być wolni od religii. Dentyści w szkole zamiast religii w szkole. Zlikwidujmy Fundusz, PO obiecywała, ale bez zaskoczenia, #!$%@? zrobiła.
RAZEM - Rozdział delikatny, ale bez #!$%@? medialnego. Kościoły jako Fundacje Pożytku Publ. Kościół to nie polityk
Petru - lubmy Kościół, ale z dystansem. Rozmawiajmy, nie wojujmy. Religia finansowane przez kościół. Niech będzie w szkole, ale nie za państwowe. Księża nie powinni mówić jak głosować (zerka na Szydło)
PiS - jest konkordat, jest rozdział, jest kosinus który został wynegocjowany xD Są dużo ważniejsze sprawy, a nie jakiś kościółek w niedzielę, mamy biedę, bezrobocie, ale to nie wina ks. Antoniego z Plebanii
Kukiz - Gałgany, nie macie innych spraw? Dziura budżetowa jak u Cpt. Sweden w dupie. Jestem wierzący, głęboko, ale kościół powinien wyjechać ze szkoły i budżetu. Chociaż w sumie mało ważny problem.
Flinston - To nie jest ważny problem, jedynie szacunku mamy mało. Św. Trójca nie blokuje wzrostu gospodarczego. Ja Ciebie szanuje Jezu
JKM - Kościół dobrze atakuje lewicę, więc ja też tak zrobię. ZLEW #!$%@? o Gender, nieładnie. 200k$ to nie pieniądze o jakich chcę gadać
PO - nie zrobimy nic, co zrazi do nas wierzących. Byleby kościół nie otwierał im oczu. Ja w sumie bym chciała, żeby polacy robili po swojemu, więc nakazałam posłać 6-latki do szkoły

#debata