Mireczki pomóżcie Mam boxa wsadzam ogniwo do niego (akumulator 18650) naładowany do napięcia 4 V. Box się załącza wszystko działa teoretycznie wszystko lecz na monitorku pokazuje stan baterii zero i nie chce vapowac czyli ze naciskam na "zapłon" i nic się nie dzieje bo pokazuje że akumulator ma 0% to nie ma z czego mocy wziąć no ale się załączyl a aku jest naładowane to o #!$%@? chodzi ? w komentarzach dodam więcej zdjęć #epapieros #epapierosy #pytanie
@Baartek: trzeba by wiedzieć jak on mierzy poziom naładowania tego akumulatora. podejrzewam, że sprawdza napięcie i im ono jest niższe tym akumulator jest bardziej rozładowany. jeżeli ogniwo nie jest uszkodzone i nie następuje w nim gwałtowny spadek napięcia pod obciążeniem to może być to wina elektroniki. prawdopodobnie jest tam jakiś komparator, który porównuje napięcie akumulatora z tym, które ma w układzie i jeżeli jakiś rezystor czy półprzewodnik poszedł z dymem,
@Baartek: poszukaj problemów z konkretnym modelem na anglojęzycznych forach. jeżeli problem jest typowy to powinno być rozwiązanie albo chociaż wzmianka, że coś takiego się komuś jeszcze przytrafiło.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@Baartek: ja #!$%@?, właśnie przeszukałem całego edyma i nie mogłem znaleźć, bo #!$%@? wstawili tam render zamiast zdjęcia (✌ ゚ ∀ ゚)☞