Aktywne Wpisy
Koksixk +6
Ile piw może wypić osoba z mocną głową?
rtpnX +89
Bede tatą. W grudniu. Chyba dobrze to robie? Dwa lata temu siedziałem na wykopie, grałem w Warcrafta i jadłem topczipsy. Dziś mama żone, własny biznes i nie długo potomstwo. I to nie tak że jestem jakimś czadem, 5/10 no 6/10 po prysznicu XD A wszystko to przypadkiem. Ciekawe co się wykluje z białasa jak ściana i Wietnamki z północy xD Dziwne że nie mam żadnego strachu czy wątpliwości. Chyba dorosłem do tego?
*GOAL.PL: - Jak ocenia Pan powołania na mecz z Irlandią? Jest wielu młodych i nowych dla reprezentacji graczy. Czy to początek "zmiany warty"w polskiej drużynie?*
*TOMASZ IWAN:* - Widać, że trener ma pewne przemyślenia i szuka nowych zawodników. Nie wiadomo, czy zawiódł się na poprzednich czy też chce po prostu spróbować czegoś innego. Zapewne oba te powody są prawdziwe. Jeśli nowym piłkarzom się uda, to mają duże szanse na dalszą grę w reprezentacji Polski. Jednak należy pamiętać, że po ostatnich dwóch, kompletnie odmiennych meczach, takie posunięcie jest bardzo ryzykowne. Nie ma nic gorszego niż brak stabilności w zespole. Uważam, że jak najszybciej powinien wykształcić się trzon drużyny, do którego tylko dobierano by nowych zawodników.
*- W obu drużynach są poważne osłabienia. Jaki może mieć to wpływ na wynik meczu?*
- Na pewno będzie to szansa gry dla tych, którzy normalnie zasiedliby na ławce rezerwowych. W końcu jest to mecz towarzyski. Nowi zawodnicy będą mieli okazję pokazać się selekcjonerom i walczyć o miejsce w podstawowym składzie swoich reprezentacji.
*- W najnowszym rankingu FIFA Polskę i Irlandię dzielą jedynie cztery pozycje. Kadrowo obie drużyny też są zbliżone. Nasi rywale są w dobrej formie, nie przegrali sześciu meczów pod rząd. Kto jest więc faworytem tego meczu?*
- Oni powinni być uznawani za faworyta. Co do rankingów, to one tak naprawdę nic nie mówią. Drużyna w formie będzie chciała potwierdzić swoją dyspozycję i dobrze zakończyć eliminacje. To będzie dla nas trudny, ale i ważny mecz.
*- Kogo najbardziej powinni obawiać się Polacy, a kogo Irlandczycy?*
- Muszę się szczerze przyznać, że nie zagłębiałem się w składy obu drużyn. Nie sprawdzałem szczegółowo kto zagra, kto będzie groźny albo w jakich ustawieniach zespoły wybiegną na boisko. Dlatego nie chcę gadać po to, żeby gadać. Trzeba pamiętać o tym, że Irlandia gra zupełnie inną piłkę niż my, tzw. "kick and run". Ich styl nam nie odpowiada i nie możemy dać go sobie narzucić. Są mocni fizycznie, waleczni i ambitni, a to na pewno nie ułatwia nam zadania.
*- W jakich elementach gry lepsza jest Irlandia, a w jakich Polska?*
- Masz sposób gry, to gra piłką przez poszczególne formacje, od obrony, przez pomoc, a potem dalej do przodu. Panuje też u nas duża wymienność pozycji. Jeśli zagramy tak, jak umiemy i lubimy, to rywale mogą sobie z tym nie poradzić. Oni z kolei walczą i nie możemy tego przyjąć, bo będzie nam wtedy bardzo ciężko w meczu. Musimy też uważać na dośrodkowania z bocznych sektorów boiska oraz wbiegających z głębi pola zawodników.
#pilkanozna #polskairlandia #wywiad #ciekawostki #reprezentacja