Wpis z mikrobloga

@Smooke_pl: wiekszy wybor aromatow inawery i TPA bo narazie to jest 5 na krzyz. dla mnie napewno jakies maliny, borowki + mieta ale to chyba na inawere bym stawiam. z TPA nakupilem tych aromatow a nic dobrego z tego nie chce wyjsc
@anddom03: Wiem, że jest pięć na krzyż, dlatego pytam co by się jeszcze przydało :). Miętowe/mentolowe jakieś będą na pewno, tylko właśnie pytanie z jakiej firmy. Czyli bardziej się skupić na TPA/Ina?
@Smooke_pl: ja mam zamiar zamawiac jakies miety, owocowe. napewno malina, limetka, kaktus. jak bedziesz to mial u siebie + jakas przesylka darmowa po przekroczeniu 20-30zl to napewno chetnych nie braknie :)
@Smooke_pl: Cholera, możę i pomysł Ci podsyłam do wykonania :D

Zrób zestaw aromatów potrzebnych do wykonania konkretnych przepisów, plus do tego oddzielnie te armoaty do kupienia.

Dla przykładu jak kolega @sscav: podał- snake oil - to robisz zestaw aromatów :
Gruszka
Wata
Kokos
Krem Bawarski

Za to cena odpowiednia (bo przecież w zestawie taniej!) i liczysz szekle xD
@wzr1one: często gęsto w przepisach jest straszne dużo aromatów których się daje 0,5%... IMO waty nie ma co dawać do takiego np snake oil bo tego jest tak mało że wychodzi drogo cenowo. A wtedy już zestawu nie weźmiesz i szekli nie ma.
@xadereq: Wiem do czego zmierzasz, bo też się nad tym zastanawiałem, ale stwierdziłem, że do kolejnego wykonania weźmiesz już pojedyncze aromaty potrzebne do tego - a to co zostało to wykorzystasz, a po 3 wykonaniach 50ml liquidu, znów cały zestaw możesz wziąć.

Tak samo osoby które nie mają żadnego z wymienionych aro, chcą spróbować zrobić chociażby PomPom, a ma składniki tylko na SnakeOil :D
@wzr1one: często jest tak że kupujesz aromaty, zostaje Ci ale jest za mało żeby wykorzystać tak jak jest w kolejnym przepisie(na przykład musisz dać 5% a masz tylko 3,5%).
I też kupowałem aromaty na Snake Oil - nie lubię kupować aromatów żeby leżały - wolę wykorzystywać na bieżąco ;)
Swoją drogą, jutro będzie tydzień od Black PomPoma którego robiłem - czas najwyższy zalać bo nie mogę się doczekać :)
Tylko jeszcze
@Smooke_pl: totally wicked i lemon sherbet. kazda ilosc. reszta od TW tez jest spoko. flavor west i ich mieszanki, jak chocby blueberry cinnamon crumble, albo ich jungle juice. generalnie raczej gotowe koncentraty smakow, niz single - jestem leniwy.
edit: a jak single, to sprowadzcie lorAnn i flavor art.