Wpis z mikrobloga

Pewnie za chwilę będę zmieszany z błotem przez wszystkich od lewa do prawa, ale co tam.
Zacznę od tego że nie jestem zwolennikiem przyjmowania imigrantów bo niby czemu? Nie jestem też zwolennikiem przyjmowania uchodźców, bo w większości są to ludzie którzy nie chcą się asymilować z naszym społeczeństwem, nie chcą przyjmować panujących na danym rejonie reguł; tworzą jakieś swoje małe społeczności. Oraz dlatego że prawdopodobnie część z nich to fanatycy (a fanatyzm jest realnym zagrożeniem, bez różnicy czy działa "w imię" Allaha czy Jahwe).
Ale o ile nie jestem zwolennikiem bezrefleksyjnego goszczenia ludności, tak uważam że pewne słowa nie powinny mieć miejsca. Czym innym jest powiedzenie: nie chcemy tutaj imigrantów, nie lubimy ich, boimy się że zaczną nam narzucać swoje zwyczaje, których nie jesteśmy w stanie zaakceptować. A czym innym: ciapaki do gazu, Hitler powinien był dokończyć robotę.
Przede wszystkim dlatego że odwoływanie się wprost do ideologii nazistowskiej to idiotyzm - ten ustrój pochłonął życia milionów niewinnych ludzi, często zabijanych i torturowanych w bardzo okrutny sposób (vide Josef Mengele). Tak, przede wszystkim byli to ludzie. Stawianie za wzór takich okropieństw, świadczy o debiliźmie takiej osoby.
I tutaj dochodzimy do tego całego zgłaszania. Zaraz zacznie śmierdzieć patosem ale jeśli wykop tak szczyci się tym że tworzy jakąś społeczność (pomaganie mirkom, którzy akurat są w potrzebie - co jest czymś super!) to takie rzeczy powinny być załatwiane w ramach społeczności. Tyle.

I teraz zostanę zjedzony przez #neurope za krytykowanie #imigranci , a przez #4konserwy za to krytykowanie mowy nienawiści i stawianie znaku równości pomiędzy fanatykami islamskimi a chrześcijańskimi. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 15
  • Odpowiedz
@duncanidaho2: Z tego co widzę, to tzw. lewica na wykopie często nie ma nic przeciwko konstruktywnej krytyce całej tej sytuacji z imigrantami. Odpowiadają w miare rzeczowo, zgodnie ze swoimi poglądami oczywiście, ale prowadzą dyskusję w sposób cywilizowany.

Z większością przeciwników przyjęcia imigrantów natomiast nie da się porozmawiać, bo każdy kontrargument jest lewacki, a ty jesteś szkodliwym idiotą lub zdrajcą i oby cię Abdullah ubogacił kulturowo. Nawet, jeśli zwyczajnie próbujesz tylko
  • Odpowiedz
@Laserade: Uderz w stół...
Tak Ci się ciśnienie podniosło, że pół Twojej wypowiedzi to caps lock i gimboslang oraz uwagi o muzułmanach.

Nie zauważyłeś, że dyskusja tu akurat nie dotyczy muzułmanów, tylko sposobu przekazywania swoich racji? Słowem nie wspomniałam o swoich poglądach, a Ty uważasz za stosowne roztaczać przede mną wizję zamordowania przez ISIS. Jak dyskutować z takim człowiekiem? No jak?
  • Odpowiedz
@misja_ratunkowa:

Fajnie wykręcasz kota ogonem, to urocze.
Właśnie odniosłem się co do sposobu wypowiedzi.

lewactwo NIE daje rzeczowych argumentów, tylko zazwyczaj populistyczne hehe śmieszne hehe tekściki i słowa-wytrychy, które mają
  • Odpowiedz
@Laserade: Dobrze, porzucaj we mnie jeszcze tym lewactwem, choć wcale nie mam lewicowych poglądów. Widocznie wystarczy, że uznasz coś za manipulację, bo manipulacja = lewactwo, to najwyraźniej synonimy.

Poproszę też więcej uwag na temat mojej osoby, więcej "LOOOOOOL", "HURRRR DURRR", więcej dowodów na umiejętność kulturalnego prowadzenia rzeczowej dyskusji bez odwoływania się do emocji ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A teraz do rzeczy. Jak zaznaczyłam, wcale nie identyfikuję się z lewicą, z prawicą też nie bardzo. Cenię sobie możliwość indywidualnej oceny każdej sytuacji z rozważeniem wszystkich za i przeciw, a nie przez pryzmat opcji politycznej. I obserwuję, co dzieje się na wykopie, jakie znaleziska pojawiają się na głównej, jak są komentowane, co przewija się na mikroblogu. I moje obserwacje są takie, jak opisałam w pierwszym komentarzu. Rzadko widzę wyważone i spokojne wypowiedzi ze strony krytyków imigracji, często są to gniewne uwagi lub niesmaczne żarty. Z resztą
  • Odpowiedz
@misja_ratunkowa: Mam takie same poglądy jak Ty i zawsze jak mam opinie inną niz "prawaki" to krzyczą do mnie, że jestem "lewak" albo "lewackie #!$%@?". Nie dość , że takie "argumenty" nic nie wnoszą do dyskusji to jeszcze obniżają jej poziom dramatycznie. Jak dla mnie wykop potrzebuje opozycji do neuropy i 4konserwy ktora skupialaby użytkowników o racjonalnych i wywazonych pogladach. Ludzi ktorzy nie są opetani pogladami politycznymi i nie kierujących
  • Odpowiedz
Ironicznie, takie wypowiedzi pojawiają się bardzo rzadko. lewacy je wyolbrzymiają w celu manipulacji,

@Laserade: Pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą. Przede wszystkim ironia zasadniczo powinna nieść jakiś głębszy przekaz, jakiś ukryty sens. W części tych wypowiedzi ich nie ma. Możemy powiedzieć że to żart, troll ale raczej nie ironia. Ale do rzeczy, owszem takie wypowiedzi są niezbyt częste, i chyba nikt kto ma choć trochę oleju w głowię nie
  • Odpowiedz
lewica piętnuje w większości język, jakim się posługujecie i uważam, że słusznie

Przede wszystkim to lewica wysługuje się tym podciągając co się tylko da w celu cenzurowania tego co im nie odpowiada.

Określenia typu "nazista", "faszysta", "ksenofob" padają częściej z powodu pogardy dla imigrantó

Widać,
  • Odpowiedz
@Laserade: Nie wiem co jest na obrazku, ale chętnie się dowiem, a wtedy będę mógł powiedzieć na ten temat coś więcej. Tak czy inaczej. Uważam że komentarze w stylu ciapaki do gazu, zatapiać łodzie niech się topią brudasy itp. Powinny być kasowane, bez względu czy to żart czy nie. Mimo wszystko wyrażanie życzenia zabicia kogoś nie powinno być tolerowane bo inaczej staniemy się takimi samymi zwierzętami jak ci idioci ucinający
  • Odpowiedz
@duncanidaho2: zabawny komiks z cyklu "człowiek-#!$%@?". To jest "nawoływanie do przemocy" ...

Wiadomo, te komiksy są trochę chamskie, ale litości wszystkie z nich są żartami ...
Ponadto warto podkreślić, że ta organizacja jest sponsorowana przez Sorosa.

Jak chcesz zobaczyć jaki to komiks - wpisz w google the best of
  • Odpowiedz
@Laserade:

to są terminy którymi żongluje się gdy ktoś ma odmienne zdanie, żeby go ometkować w celu zdyskredytowania.

Tak, jak Ty rzucałeś naokoło lewactwem, w celu zdyskredytowania mnie? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Boże, że też naprawdę nie widzisz tej ironii. Nie zliczę, ile razy zostałam nazwana lewakiem, co było podstawą do wyzywania mnie, wyśmiewania i zakończenia dyskusji ze mną. Vide: choćby Twoje komentarze wyżej. A nawet jeszcze nie zdążyłam zdradzić
  • Odpowiedz
@Laserade: Nie napisałam, że wszyscy są tacy. Napisałam, że są takie osoby.

Z drugiej strony, trochę lewaczysz jednak, więc się nie dziw.

To znaczy? Które z moich poglądów politycznych lub gospodarczych pasują do lewicy? Bo żadnych chyba jeszcze nie
  • Odpowiedz