Aktywne Wpisy
Antybuka +73
Żyłem w 5 miastach w Polsce i tylko w Warszawie jest tak dużo ludzi odklejonych od rzeczywistości xD
Piszcie swoje historie xD
1.
Piszcie swoje historie xD
1.
dzimmerman +132
Może mi ktoś wyjaśnić jak ta zmiana którą wypuściło CrowdStrike przeszło testy skoro skuteczność udupiania maszyn jest praktycznie 100 procent?
#informatyka #crowdstrike #microsoft #awaria
#informatyka #crowdstrike #microsoft #awaria
Zacznę od tego że nie jestem zwolennikiem przyjmowania imigrantów bo niby czemu? Nie jestem też zwolennikiem przyjmowania uchodźców, bo w większości są to ludzie którzy nie chcą się asymilować z naszym społeczeństwem, nie chcą przyjmować panujących na danym rejonie reguł; tworzą jakieś swoje małe społeczności. Oraz dlatego że prawdopodobnie część z nich to fanatycy (a fanatyzm jest realnym zagrożeniem, bez różnicy czy działa "w imię" Allaha czy Jahwe).
Ale o ile nie jestem zwolennikiem bezrefleksyjnego goszczenia ludności, tak uważam że pewne słowa nie powinny mieć miejsca. Czym innym jest powiedzenie: nie chcemy tutaj imigrantów, nie lubimy ich, boimy się że zaczną nam narzucać swoje zwyczaje, których nie jesteśmy w stanie zaakceptować. A czym innym: ciapaki do gazu, Hitler powinien był dokończyć robotę.
Przede wszystkim dlatego że odwoływanie się wprost do ideologii nazistowskiej to idiotyzm - ten ustrój pochłonął życia milionów niewinnych ludzi, często zabijanych i torturowanych w bardzo okrutny sposób (vide Josef Mengele). Tak, przede wszystkim byli to ludzie. Stawianie za wzór takich okropieństw, świadczy o debiliźmie takiej osoby.
I tutaj dochodzimy do tego całego zgłaszania. Zaraz zacznie śmierdzieć patosem ale jeśli wykop tak szczyci się tym że tworzy jakąś społeczność (pomaganie mirkom, którzy akurat są w potrzebie - co jest czymś super!) to takie rzeczy powinny być załatwiane w ramach społeczności. Tyle.
I teraz zostanę zjedzony przez #neurope za krytykowanie #imigranci , a przez #4konserwy za to krytykowanie mowy nienawiści i stawianie znaku równości pomiędzy fanatykami islamskimi a chrześcijańskimi. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Z większością przeciwników przyjęcia imigrantów natomiast nie da się porozmawiać, bo każdy kontrargument jest lewacki, a ty jesteś szkodliwym idiotą lub zdrajcą i oby cię Abdullah ubogacił kulturowo. Nawet, jeśli zwyczajnie próbujesz tylko
@misja_ratunkowa:
Tak Ci się ciśnienie podniosło, że pół Twojej wypowiedzi to caps lock i gimboslang oraz uwagi o muzułmanach.
Nie zauważyłeś, że dyskusja tu akurat nie dotyczy muzułmanów, tylko sposobu przekazywania swoich racji? Słowem nie wspomniałam o swoich poglądach, a Ty uważasz za stosowne roztaczać przede mną wizję zamordowania przez ISIS. Jak dyskutować z takim człowiekiem? No jak?
Fajnie wykręcasz kota ogonem, to urocze.
Właśnie odniosłem się co do sposobu wypowiedzi.
lewactwo NIE daje rzeczowych argumentów, tylko zazwyczaj populistyczne hehe śmieszne hehe tekściki i słowa-wytrychy, które mają
Poproszę też więcej uwag na temat mojej osoby, więcej "LOOOOOOL", "HURRRR DURRR", więcej dowodów na umiejętność kulturalnego prowadzenia rzeczowej dyskusji bez odwoływania się do emocji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A teraz do rzeczy. Jak zaznaczyłam, wcale nie identyfikuję się z lewicą, z prawicą też nie bardzo. Cenię sobie możliwość indywidualnej oceny każdej sytuacji z rozważeniem wszystkich za i przeciw, a nie przez pryzmat opcji politycznej. I obserwuję, co dzieje się na wykopie, jakie znaleziska pojawiają się na głównej, jak są komentowane, co przewija się na mikroblogu. I moje obserwacje są takie, jak opisałam w pierwszym komentarzu. Rzadko widzę wyważone i spokojne wypowiedzi ze strony krytyków imigracji, często są to gniewne uwagi lub niesmaczne żarty. Z resztą
Komentarz usunięty przez moderatora
@Laserade: Pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą. Przede wszystkim ironia zasadniczo powinna nieść jakiś głębszy przekaz, jakiś ukryty sens. W części tych wypowiedzi ich nie ma. Możemy powiedzieć że to żart, troll ale raczej nie ironia. Ale do rzeczy, owszem takie wypowiedzi są niezbyt częste, i chyba nikt kto ma choć trochę oleju w głowię nie
Przede wszystkim to lewica wysługuje się tym podciągając co się tylko da w celu cenzurowania tego co im nie odpowiada.
Widać,
Wiadomo, te komiksy są trochę chamskie, ale litości wszystkie z nich są żartami ...
Ponadto warto podkreślić, że ta organizacja jest sponsorowana przez Sorosa.
Jak chcesz zobaczyć jaki to komiks - wpisz w google the best of
Tak, jak Ty rzucałeś naokoło lewactwem, w celu zdyskredytowania mnie? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Boże, że też naprawdę nie widzisz tej ironii. Nie zliczę, ile razy zostałam nazwana lewakiem, co było podstawą do wyzywania mnie, wyśmiewania i zakończenia dyskusji ze mną. Vide: choćby Twoje komentarze wyżej. A nawet jeszcze nie zdążyłam zdradzić
@misja_ratunkowa:
Do
To znaczy? Które z moich poglądów politycznych lub gospodarczych pasują do lewicy? Bo żadnych chyba jeszcze nie