Wpis z mikrobloga

@deroo: Za kilka godzin będzie większa wyżera, bo dzisiaj ze znajomymi sushi night robimy to w sumie miało być tylko na ząb. Ale dlatego zrobiłam troche bardziej tłusty sos (masło i śmietanka), żeby trochę napchać kaloriami :)
  • Odpowiedz
@victorek: Nigdy nie jadłam klusków kładzionych. Jedynie wiem czym się różnią od kopytek, a różnią, się kształtem i teksturą. Kopytka są trochę twarde, a gnocchi bardziej puszyste. Dodaję mniej mąki do nich, niż do kopytek i dodatkowo ścieram do nich parmezan. Poza tym nie ugniatam ich za długo, bo im dłużej ugniatasz, tym bardziej na puszystości tracą. Kopytka czasem robi się już z zimnych ziemniaków, a tutaj trzeba na gorąco
  • Odpowiedz
@tusiatko: kopytka są twarde? No nie żartuj. Kopytka są właśnie dość puszyste tak samo jak pyzy.. Kluski kładzione prędzej są twardawe lekko. Jak oglądałem w marketach NIOKI to racze włąaśnie nioki wydawało się twardawe.
  • Odpowiedz