Aktywne Wpisy
dlaczego_michau +510
Jestem w Hiszpanii w Walencji na najbardziej turystycznym w tej okolicy nadmorskim bulwarze La Patacona.
To rachunek za obiad dla 2 osob w restauracji przy bulwarze skladajacy sie z: grillowane świeże kalmary z gotowanymi warzywami, grillowany cały filet z kurczaka z frytkami i jajkiem sadzonym, 0.5l coca cola.
Suma 17,3€ = 74 PLN
Ha
To rachunek za obiad dla 2 osob w restauracji przy bulwarze skladajacy sie z: grillowane świeże kalmary z gotowanymi warzywami, grillowany cały filet z kurczaka z frytkami i jajkiem sadzonym, 0.5l coca cola.
Suma 17,3€ = 74 PLN
Ha
pearl_jamik +120
#rower
@sargento: hmm?
@Pommernstellung: https://www.google.com/maps/@-33.7599428,151.0407051,83m/data=!3m1!1e3
M2 Sydney
Co za nonsens...
@Pommernstellung: dziwne i strasznie niebezpieczne, szczególnie przy zjazdach.
Jednak motyw z przystankami na środku jest chyba też w LA..
@rzet: Australia z jednej strony ma #!$%@?łych kierowców. Z drugiej - prawo nakazuje zachować metr odstępu od rowerzysty przy wyprzedzaniu. Też pewnie zależy od regionu. W cairns (Północne Queensland) jest bardzo przyjemnie, większe drogi mają wszędzie pas dla rowerów, na mniejszych mnie przynajmniej nic złego nie spotkało.
@sargento: owszem, obowiązek jazdy w kasku i policja zwróci Ci uwagę jeśli jedziesz bez. Według mnie totalny bezsens i tylko zniechęca ludzi do jazdy na rowerach. Są o to wielkie spory i sporo ludzi walczy o to żeby to