Wpis z mikrobloga

Hej Mirki,
Tak się składa, że niedługo będę miał okazję zwiedzić trochę #holandia #amsterdam no i z tej okazji pomyślałem sobie, że jednym z punktów wycieczki będzie zwiedzanie coffeeshopu i degustacja tej słynnej #marihuana.
W związku z tym mam pytanie do Was kochane Mirki, na czym polega korzystanie z usług takiego lokalu? Znaczy się, zamawiam i przynoszą mi do stolika gieta na tacy, kelner odpala go i pozwala ściągnąć pierwszego bucha i zdecydować czy smakuje, tak jak w tych miejscach gdzie się pija drogie wina? Czy dostaje woreczek z tymi takimi farfoclami i mam sobie sam skonstruować skręta? A może w ogóle jakoś inaczej.
Poza tym jak się powinno owego skuna (tak się mówi? gdzieś usłyszałem takie określenie) palić? Są jakieś szczególne techniki, czy tak jak normalnego papierosa?
Czy jesteście w stanie polecić jakieś przytulne i niedrogie miejsce w Amsterdamie?
Pytam serio, nie paliłem nigdy więc nie wiem jak się powinno poprawnie wstrzykiwać marihuane.
Z góry dziękuję za odpowiedź i jednocześnie serdecznie pozdrawiam.
  • 6
@SzerOlk: co lepsze kofiki np na harlemie maja ladniejsze bobki pod mikroskopem- jak chcesz to mozesz sobie popatrzyc na krysztalki pieknych odmian w powiekszeniu :) A tak to- kupujesz se gieta, bierzesz bletki za free i idziesz do stolika skrecic, przy tym wypijajac np mietowa herbatke.
@SzerOlk: Możesz kupić gotowego skręta, który jest dosyć słaby, więc jak na pierwszy raz - polecam. Możesz też kupić susz, bletki, filtry i młynek i sam go sobie skonstruować, jeśli potrafisz. W kofikach nie dostaniesz alkoholu, w niektórych też nie możesz palić, w innych możesz palić trawkę, ale fajek już nie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Także dopytaj obsługę, zanim coś kupisz ʕʔ
@SzerOlk: Amsterdam jest nastawiony na turystów, nie krępuj się więc i wprost powiedz obsłudze, że chcesz coś na pierwszy raz. Dostaniesz albo gotowego skręta, albo wszystko, co jest potrzebne do zrobienia samemu (znowu Twój wybór). Zamawiasz jak w McD, czyli płacisz przy kasie, zabierasz towar i idziesz do stolika (jeśli uda się znaleźć pusty). Mirki ostatnio polecały lokal 420 Café niedaleko dworca głównego - małe ale całkiem przyjemne miejsce. No i