Wpis z mikrobloga

@mrblue: ustawienia i przycisk auto sprawdzone

jeszcze jutro sprawdzę inny kabel, ale jakby to nie pomogło, to nie orientuje się ktoś może czy to może być wina monitora?
@solufka: dla mnie po prostu wina polozenia kabli. sprawdz jak to bedzie sie zachowywac przy oddzieleniu wiazki zasilajacej od tej ktora leci obrac (hdmi/vga). zwyczajnie zrob test rozkladajac kable z dala od siebie. u mnie pomoglo, mam nadzieje, ze tez masz ten problem. pozdrawiam!
@Kazak77: monitor nie posiada takiej opcji, przypominam ze sprawdziłem również monitor z laptopem z sąsiedniego mieszkania (u kumpla) i efekt dalej jest taki sam.

a tak w ogóle to dzięki wszystkim za zainteresowanie :)
@Kazak77: Tak, monitor posiada tylko jedno wejscie i jest to niestety vga, jutro jeszcze spróbuje zmienić kabel, ale kupiłem go pare godzin temu, kto wie, może na jakiś szajs trafiłem
@solufka: Trafiłeś. Kup albo krótszy albo droższy i lepiej ekranowany bo VGA to sygnał analogowy i jest podatny na zakłócenia. Możesz jeszcze sprawdzić ułożenie kabli, staraj się żeby kabel VGA nie był ułożony równolegle do kabli zasilających, optymalnie będzie jak ułożysz je prostopadle.
@Kazak77: a można by było kupić przejściówkę z vga na dvi i podłączyć kablem dvi? jednym końcem do monitora z przejściówką, a drugim bezpośrednio do karty graficznej przez wejście vga?