Wpis z mikrobloga

Mam pewien problem, moze ktos z was sie juz z nim spotkal i podpowie rozwiazanie. Mianowicie zaktualizowalem win7 do win10 i od tego czasu, pomimo istnienia dwoch kart graficzych, prym wiedzie karta zintegrowana, powiem wiecej, nie ma mozliwosci przelaczenia sie na AMD 6640M pomimo wybrania opcji "maksymalna wydajnosc" w zakladce przelaczanie grafiki w Catalyst CC. Sterowniki oba, reinstalowalem, sa najnowsze mozliwe, jedna karta zdaje sie nie widziec drugiej (w biosie ustawilem na mozliwosc istnienia dwoch kart). Jednak po deinstalacji sterow amd i ponownym uruchomieniu systemu, na wstepie windows zainstalowal z internetu jakies sterowniki do amd (wydawaly sie legitne), pozniej ja zainstalowalem najnowsza wersje. Moze on zainstalowal jakies gowno a ja dopchalem je legitnymi sterownikami?
W kazdym razie po wylaczeniu intelowskiej karty w menedzerze urzadzen krafika dziala jedynie dzieki jakiemus microsoftowemu wynalazkowi. Po wlaczeniu jakiejkolwiek gry lub czegos co chce jakiejs gpu, wyskakuje taki komunikat:

kobzdycz - Mam pewien problem, moze ktos z was sie juz z nim spotkal i podpowie rozwi...

źródło: comment_yTrsdKSaSyItc8LCwspRBSqZfY1rw3LS.jpg

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ZetarXenil:
@kobzdycz: co racja to racja. AMD + integra z przełączaniem to proszenie się o kłopoty. Próbowałem komuś niedawno dokładnie tę sytuację co opisałeś rozwiązać i skończyło się powrotem do starego Windowsa. No nie ma bata. Szkoda nerwów na takie gówno. Tylko Nvidia.
  • Odpowiedz
@kobzdycz: wyłącz integrę intela w BIOSie i się przerzuci na dedyka automatycznie, ja na lapku po zmianie z win7 do win10 też musiałem tak zrobić, producent już nie udostępnia sterów do switchable graphics do win10...
@indywidualny: akurat to jest kwestia producenta laptopa i a nie NV czy AMD...
  • Odpowiedz
@kobzdycz: przyznaj się, nie czekałeś aż Ci się wyświetli komunikat, że aktualizacja do win 10 gotowa. Znalazłeś w google jak zmusić windowsa do aktualizacji i teraz żałujesz :D?
  • Odpowiedz