Wpis z mikrobloga

Mirki! Czy jeżeli kupię używanego PS'a z grami w wersji cyfrowej, muszę korzystać z konta SEN (PSN) osoby która mi PS'a sprzedała, czy mogę przelogować się na swoje konto (miałam ps'a już wcześniej, ale musiałam sprzedać)? Jak to działa?
#ps3 #mirkoligaps3 #pytanie #pytaniedoeksperta
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@shiina: Grać możesz ze swojego konta, jeśli gry są już pobrane. Ale żeby pobrać te cyfrowe gry potrzebujesz konta, na którym one były kupione. Przynajmniej tak to działa na PS4, na PS3 nie wiem, ale pewnie podobnie.
  • Odpowiedz
@shiina: spytaj się go czy całkiem rezygnuje z PS i będzie dezaktywował konsolę czy może jeszcze kiedyś ma w planach. Może mógłby zmienić adres mailowy i dać Ci hasło i login do tego konta, żebyś sobie mogła w przyszłości z niego korzystać (np. pobrać ponownie gry itd)
  • Odpowiedz
@shiina: Przy PS3 bez problemu możesz zalogować się na swoje konto i grać w gry poprzedniego właściciela konsoli. W sumie na tym opierają się zakupy cyfrówek pod tagiem #zakupyps3 gdzie 4 osoby mogą być posiadaczami jednej cyfrowej gry. Pamiętaj by nie usuwać konta poprzedniego właściciela oraz by na nie nie wchodzić bez potrzeby na konsoli. Jeśli usuniesz, lub jeśli właściciel zmieni hasło w miedzyczasie, to stracisz dostęp do
  • Odpowiedz