@weeden: Wymocz na początek w mleku, osusz, rozgrzej patelnię, smaż z obu stron (najpierw w #!$%@? cebuli usmaż). Po smażeniu ułóż warstwami cebula-wątróbka-cebula itd. w naczyniu żarooodpornym i na 10 minut do piekarnika na 180 stopni, góra-dół. PO WYCIĄGNIĘCIU solisz, pieprzysz i jesz najlepszą wątróbkę na świecie (oczywiście wieprzową, bo drobiowa to ścierwo dla podludzi). Pozdro.
@biczplis: Właśnie drobiowa > wieprzowa. Drobiowa jest smakowa sama z siebie, bez jakiegoś maczania i nie jest taka sucha ;f @weeden: Najpierw cebulke, bo wątróbce potrzebna tylko chwila. Ja jabłko zawsze kroję w drobną kosteczkę.
@biczplis: Moczyć w mleku, zawsze była po prostu smażona. Ogólnie też jest spoko, ale tak bez kombinowania zdecydowanie przegrywa z kurzą. (kacza jeszcze była spoko, zaś indycza średnio mi podeszła)
@anonim1133: Jak słusznie zauważyła koleżanka @UndaMarina przygotowanie wątróbki to sztuka. A zresztą - jak ci smakuje drobiowa to co ja się tu będę produkował - jedz drobiową ;)
@anonim1133: @Uspavanka: @biczplis: @slawpe13: @UndaMarina: Jak na pierwszy raz to wyszła genialna! Byłem tak głodny, że już nie miałem ochoty układać ładnie na talerzu, wrzuciłem i jadłem. :) Żadna filozofia wbrew pozorom. Jest taka jak lubię. :) Dzięki.
#gotujzwykopem #kuchnia #gotowanie #watrobka
Z jabłka pewnie będzie słodko, więc sos jakiś kwaskawy pewnie się nada, aby zrównoważyć.
@anonim1133: Wątróbka z cebulą obowiązkowo, papryka też się nada? Najpierw smażyć cebulę czy wątróbkę?
@weeden: Najpierw cebulke, bo wątróbce potrzebna tylko chwila. Ja jabłko zawsze kroję w drobną kosteczkę.
@anonim1133: Widocznie nie umiesz zrobić wieprzowej, że jest ci "sucha". Moczy się w mleku nie dlatego żeby była "wilgotna" :)
wieprzowa>>>gunwo>>>drobiowa
@anonim1133: Nigdy nie próbowałeś wieprzowej czy moczyć w mleku?
A pomyśl, jak #!$%@? mają nie jedzący żadnej wątróbki...
@slawpe13: Nawet mi takich ludzi nie żal!