Wpis z mikrobloga

Trochę z dupy: lata mijają, używam cały czas Windows 8+ i o ile początkowo nie byłem przekonany do "ekranu start", tak teraz stwierdzam, że to zajebiste rozwiązanie. Podzieliłem sobie wszystko ładnie na kategorie itd. i nie da się wygodniej. Kiedyś modne były "docki" czy coś takiego, a teraz to IMO genialne połączenie wygodnych, dużych ikonek + nie zagraca.
Co jak co ale po dłuższym czasie stwierdzam, że to świetnie ktoś wymyślił.

Wiem, że zostanę zjedzony i wysrany za to :)

#windows #windows8
  • 6
@Hipokryta: No właśnie moim zdaniem nawet nie biorąc pod uwagę niczego. Nie jestem żadnym fanboyem, ale bez kitu opór użytkowników wynikał chyba naprawdę z przyzwyczajeń a nie z tego, że to rozwiązanie jest złe.
W10 się nie interesowałem.
@oner: Bo to zajebiste rozwiązanie. Taka jeat prawda, a przez tych hehe śmieszków, że jak to tak zmieniać coś hurr durr przecież ja od 30 lat klikam w ten start i jest to samo a teraz mi coś ulepszać? A po co to? A na co? Znowu cofamy się w rozwoju.
@TralalAlf: No może nie cofanie się, ale naprawdę warto spróbować. Ja ani zwolennikiem ani przeciwnikiem nie byłem a tak samo wyszło, że dzisiaj napisałem coś takiego. Naprawdę to się #!$%@? sprawdza :)
Chyba wiedzieli co robią a przyzwyczajenia użytkownika były oporem.
@Hipokryta: A to z drugiej strony też racja - nie rozumiem, dlaczego nie dali prostego wyboru.
Z pięćdziesiątej strony to tam też idioci nie pracują na pewno, także... Nie wiem. Pewnie hajs się zgadza i tyle.