Aktywne Wpisy

Mrbimbek +1338
Dwa lata temu pomagałem uchodźcom z Ukrainy którzy z jedną walizką uciekali przed wojną, była w tym rodzina z którą kontakt miałem chwilę dłużej, trzy dziewczyny z matką i dwójka dzieci, pomagałem im szukać pracy, tłumaczyć dokumenty, pomagałem w urzędach. Jedna z dziewczyn dziś się odezwała, wrócili na Ukrainę a kilka dni temu urodziła syna, przez to jak im pomogłem w najcięższym dla nich czasie nazwała syna moim imieniem, taka drobnostka a
Kurde zakładam działalność, ale nie mam pomysłu na nazwę. Pomyślałem, że może szanowne grono Mirków i mirabelek coś pomoże wymyślić. Zobowiązuję się do opłacenia dużej picki dla osoby, której pomysł wykorzystam.
O działalności: zajmuję się pracami na wysokości, zazwyczaj w dostępie linowym, czyli innymi słowy jestem alpinistą przemysłowym. Usługi, które świadczę, to: Mycie, malowanie dachów, oraz elewacji, wycinka, montaże konstrukcji i reklam, antykorozja, prace dekarskie (rynny, naprawa poszycia dachu, obróbki blacharskie, uszczelnienia
O działalności: zajmuję się pracami na wysokości, zazwyczaj w dostępie linowym, czyli innymi słowy jestem alpinistą przemysłowym. Usługi, które świadczę, to: Mycie, malowanie dachów, oraz elewacji, wycinka, montaże konstrukcji i reklam, antykorozja, prace dekarskie (rynny, naprawa poszycia dachu, obróbki blacharskie, uszczelnienia

Potrzebuję szybko zrobić aplikację internetową z użyciem #angularjs która będzie czerpać dane ze stworzonego przeze mnie API (w nodejs). Chcę wprowadzone dane zapisywać w bazie danych, chcę żeby można było w miarę bezpiecznie logować się do mojej strony (tzn. chociażby obsługa https) oraz żeby aplikacja działała na Microsoft azure.
1. Które IDE najlepiej nadaje się do node.js (zapewnia dobrej jakości debugowanie). Dodam że mam do dyspozycji Visual Studio 2013, tyko nie wiem czy się nadaje.
2. Jakie technologie są najpowszechniejsze i sprawdzone które mogą mi się przydać przy budowie wyżej opisanej aplikacji? Głównie chodzi mi o bazę danych. Nie chcę wynalazków, chcę czegoś co będzie działać.
3. Czy możecie mi polecić kod przykladowej, prostej strony w node? Jakiś szablon w którym zawarty jest rekomendowany powszechnie sposób budowy aplikacji? Coś na czym mógłbym się wzorować?
Zdaję sobie sprawę że to można wyczytać w Internecie, ale wiem że na pewno macie już jakieś doświadczenia w tym i macie jakieś ulubione linki/sample które pomogły wam w budowie aplikacji, a mnie zaoszczędzą trochę czasu. Szczególnie zależy mi na punkcie 3.
#programowanie #node #nodejs
@Pietrek558: WebStorm.
@Pietrek558: To zły pomysł. BARDZO, BARDZO ZŁY
Niby można pobrać za darmo, ale ja tu widzę zakładkę "Buy" i opcję "Buy personal license". To jest jakiś trial czy jak to działa?
A jakbym chciał na początek coś darmowego to co najlepiej?
Lista problemów jakie powoduje środowisko Azure jest niewyobrażalna - segfaulty, gubienie logów z crashu programu, problemy ze zmianą wersji, serwowanie błędów do klienta JSONowego w postaci HTML, brak dokumentacji, wysokie ceny, support, którego klasyczną odpowiedzią jest "próbowałeś zakupić lepszy plan", regularne spadki wydajności serwera, Windows (w konsekwencji problemy z działaniem wielu modułów Node.js). Czasem też przestaje na kilka godzin działać bez powodu.
Lepiej kupić sobie VPSa
Sprawdź może VSCode ew Brackets z pluginami np Theseus i coś pod angulara. WebStorm ma mniej funkcji na free i nie można w nim instalować niektórych pluginów.