Aktywne Wpisy
PanMuchomorekk +47
Dochodzac do 30 uświadomiłem sobie - jak życie szybko przemija. Praca, dom, trening, zwiększanie kompetencji, czill. Powtórz. Chwila wytchnienia na weekend. Powtórz. Jeb rok. Drugi. Trzeci. Na razie uczę się już mniej przejmować pracą, bo to człowieka może szybko zamęczyć i zamydlić mu, co tak naprawdę się liczy. Co dalej to nie wiem. Przykro się ogląda coraz starszych rodziców. Mam świadomość, że w każdy już dzień może ich zabraknąć. Stare znajomości pokończone.
pamparam2 +136
Sto lat Kamil!
Ramowy program XVI Jarmarku Średniowiecznego
SOBOTA 15.08.2015
14.00 powitanie zaproszonych bractw rycerskich i rozpoczęcie
14.30-16.00 turniej łuczniczy eliminacje
15.00-16.00 bieg damy i rycerza eliminacje
16.00– 18.00 turniej rycerski w szrankach (tarcza miecz i miecz długi) eliminacje
18.00 - 19.00 zapasy rycerskie
19.00 – inscenizacja bitwy
19.30 – 20.30 walki drużyn rycerskich
20.30- 21.30 - koncert zespołu RODERYK
21.30-salwa na zakończenie dnia - pokaz artyleryjski
#slask #gliwice #zabrze #rudaslaska #chudow #rycerzewalczo
Ostatnio Chudów tylko przejazdem na rowerze. Tak najdłużej to chyba 3 lata temu jak jakieś militaria były, bo akurat znajomy z jednostki w Gliwicach coś tam działał.
Zimny chmiel chyba tam będzie dostępny? Te frytkowe "kule armatnie" pewno też będą :D
Czyli się udało ;)
Oglądałem te walki rycerskie - chłopacy się tam nie oszczędzali :D Konkretne lepy szły
Wczoraj też niby burza była, ale szybko przeszło. Przy samej 'arenie' nie ma miejsc pod dachem, ale gdzie indziej są.
Koleżanki z dziećmi były - dzieciom się podobało. Konie, strzelanie z łuku, zdjęcia z sową, jakiś domek w drzewie (dalej nie zwracałem uwagi). Jako facet też można na czymś oko zawiesić ;)