Wpis z mikrobloga

Ciśnie ktoś dzisiaj na Zamek Chudów pooglądać rycerzy? :D

Ramowy program XVI Jarmarku Średniowiecznego
SOBOTA 15.08.2015

14.00 powitanie zaproszonych bractw rycerskich i rozpoczęcie
14.30-16.00 turniej łuczniczy eliminacje
15.00-16.00 bieg damy i rycerza eliminacje
16.00– 18.00 turniej rycerski w szrankach (tarcza miecz i miecz długi) eliminacje
18.00 - 19.00 zapasy rycerskie
19.00 – inscenizacja bitwy
19.30 – 20.30 walki drużyn rycerskich
20.30- 21.30 - koncert zespołu RODERYK
21.30-salwa na zakończenie dnia - pokaz artyleryjski
#slask #gliwice #zabrze #rudaslaska #chudow #rycerzewalczo
  • 12
  • Odpowiedz
@soadfan: byłeś już kiedyś? Ja mam 5km (Kończyce) a nigdy nie byłem na czymś takim. Też wpadam z dwoma koleżankami i dziećmi.
Ostatnio Chudów tylko przejazdem na rowerze. Tak najdłużej to chyba 3 lata temu jak jakieś militaria były, bo akurat znajomy z jednostki w Gliwicach coś tam działał.
Zimny chmiel chyba tam będzie dostępny? Te frytkowe "kule armatnie" pewno też będą :D
  • Odpowiedz
@soadfan: miejsce też znam - jeździłem tam kiedyś w czwartki na moplu (a przedtem do Bumeranga). Ale to właśnie kilka lat temu było... Ale takie festyny to chyba wiedzą jak robić, więc nie ma się co martwić
  • Odpowiedz
@Nietopesz: skończyło się na tym, że wypiłem koło 10 piw. Znajomy po mnie przyjechał i poszedłem pić dalej.
Czyli się udało ;)
Oglądałem te walki rycerskie - chłopacy się tam nie oszczędzali :D Konkretne lepy szły
  • Odpowiedz
@Nietopesz: finały bym zobaczył. Ale właśnie pada :(
Wczoraj też niby burza była, ale szybko przeszło. Przy samej 'arenie' nie ma miejsc pod dachem, ale gdzie indziej są.
Koleżanki z dziećmi były - dzieciom się podobało. Konie, strzelanie z łuku, zdjęcia z sową, jakiś domek w drzewie (dalej nie zwracałem uwagi). Jako facet też można na czymś oko zawiesić ;)
  • Odpowiedz