Aktywne Wpisy
jmuhha +9
Co myślicie o tej łazience
goodbadbye +22
strasznie mnie wkurza, jak mówię, że nie planuje mieć dzieci, bo nie mam zamiaru się poświęcać i wywracać życia do góry nogami, a ktoś odpowiada „jeszcze Ci się zmieni”, gówno prawda, posiadanie dziecka to wyrok
Dlaczego mam się poczuwać do "winy" za nadmierne zużycie energii i coś wyłączać/oszczędzać. A #!$%@?ć od mojego prądu.
#oswiadczenie #blackout
Szczerze mówiąc nie myślę tutaj o cenie energii, bo rozliczenie to złodziejstwo i plucie w twarz klientowi (opłata dystrybucyjna, utrzymaniowa, licznikowa itd itd - koszt kWh to jakieś 25% rachunku XD). Chodzi mi o obarczanie winą za #blackout "zwykłego Kowalskiego", kiedy gospodarstwo domowe zużywa sporo mniej energii niż jeszcze 10 lat temu.
@mortt: mieli #!$%@? na to czas. 25 lat #!$%@? wolności.
Sory nie wyłączę lodówki, bo jakich #!$%@? #!$%@? z PSLu, PO, czy PiSu wolał #!$%@?ć kasę przeznaczoną na modernizację sieci energetycznej na dziwki i koks. Niech pompują na rowerkach z prądnicą, jak mało prądu mają.
Nie wydusić
@mortt: nie mam klimatyzacji w domu. (choć żałuję tego trochę) bulwersuję się, bo pajace wytykają gdzie trzeba oszczędzać, podczas gdy powinni zadbać o modernizację sieci.
Ten apel to coś jak poradnik "101 sposobów smacznego przyrządzania trawy" wydany w Korei Północnej.
A pajace sobie gadają. Najważniejszy był kluczowy przekaz - mogą ucierpieć duże fabryki, gdzie zużycie idzie w tysiące kW a nie zwykły janusz. Chyba, że sytuacja się długo utrzyma (co synoptycy negują, bo powinno to potrwać bodaj do końca tygodnia)