Wpis z mikrobloga

Mam uraz z dzieciństwa do wątróbki, który chciałabym przełamać. Macie jakieś sprawdzone rady jak ją przygotować żeby była smaczna? (drobiową planuję przyrządzić) #pytanie #gzw #gotujzwykopem
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Shagga: najpierw wymocz ją w mleku parę godzin, później nie sól i nie doprawiaj myk na patelnię i uduś cebulki i do ziemiorów pychota, do tego dajesz surówkę z kapusty kiszonej i marchewki i odlatujesz z podniecenia że to takie zajebiste.
  • Odpowiedz
@Shagga: @SnoobDuog: @Kelemele: @maxpawkas: U mnie w przedszkolu też dawali kiepską wątróbkę, ale na szczęście Mama moja robiła zawsze dobrą.

Wątróbki drobiowe obrane z żył przyprawiasz sosem sojowym, solą i pieprzem. Takowe obtaczasz w mące i smażysz. Następnie dodaje się do tego podsmażoną cebulkę, podlewa odrobiną wody lub bulionu i dusi na wolnym ogniu do uzyskania sosu. Na upartego można zagęścić. Podawać z tłuczonymi
  • Odpowiedz