Wpis z mikrobloga

@jam_nick: ciekawe, ja nie dostalem takiego maila. Teraz doczytalem na szybko na paru stronach w DE (tu mieszkam), ze cena za 3 miesiace ma wzrosnac z 15 eur do 16, ale to i tak nie 20 zl jak w wiadomosci o ktorej piszesz. Na oficjalnych stronach zero info.
@FlashingLights: pewnie tak, sam kupuje 3miesieczne. Rozumiem tez niekorzystny kurs walutowy, ale cos takiego jak podwyzka o kilkadziesiat % wypadaloby oglosic wczesniej, a nie uruchamiac w formie akcji partyzanckiej. To juz prawie 1000 zl rocznie za mozliwosc grania online i dostep do watpliwej jakosci gier, zenada.
  • 1
@jam_nick: może to jakaś umowa? Najpierw Microsoft robił wszystko żeby jak najbardziej zniechęcić ludzi do xbox one przed premierą. Później Microsoft bardzo plasuje a Sony widuje coraz bardziej w dół ;)
@Singularity00: @jam_nick: #!$%@? z grzybnią. Przeglądam oferty i widzę, że PlayStation się strasznie ceni. Średnio o 200-300 złotych droższe od Xboxa. Głośniejsza praca konsoli + wyższe temperatury.

Jak dla mnie za ps4 przemawia jedynie The Last of Us. Poważnie zastanawiam się nad XO ( ͡º ͜ʖ͡º)
@sevqk: ale ps4 to nie tylko TLOU ale też Infamous, Uncharted4 (za jakieś 6msc), uncharted collection (remastery), Infamous second son i sporo innych świetnych exów + gry na ps4 zwykle chodzą w lepszej jakości niż na x0 (multiplatformy),,, dla mnie wybór jest oczywisty - ps4 :)
@Singularity00: Co przemawia na plus XO to cichsza praca, windows 10 i tyle. Sony zdominowało rynek w Europie, God of War, Driveclub, TLOU, Gran Turismo (()) Zastanawiałem się nad XO, ale wsteczna kompatybilność do mnie nie przemawia, bo wiem, że grałbym w raptem 5-6 tytułów, które i tak na PS4 zostaną wydane. Do tego dochodzą znajomi, którzy PS4 posiadają, więc kupno XO to jak
@sevqk: heh Windows 10 to jak dla mnie wada a nie zaleta ale co tam :D
wsteczna kompatybilność... sorry na nowej konsoli oczekuję nowych gier a nie
dobrze że chociąż koniec konców wiesz ze ps4 to rozsądniejsza decyzja..

co do pracy to moja ps4 nie wyje jakoś tragicznie ale nie jest bezszelestna w grach