Wpis z mikrobloga

Po ponad 10 miesiącach oczekiwania. Efekt mojej współpracy z firmą Chrono Online - dystrybutorem zegarków Epos w Polsce. Limitowana edycja zegarka Epos For Poland

Projekt z założenia miał być czasomierzem o uniwersalnym charakterze i wierzę, że udało się to osiągnąć :) Obyło się na szczęście bez większych kompromisów (za wyjątkiem tych podyktowanych przez wymagania techniczne).

W porównaniu do poprzedniej edycji Epos For Poland, ten zegarek nie jest jedynie modyfikacją jednego z modeli z portoflio firmy Epos, tarcza została zaprojektowana od początku, od kartki papieru.

Recenzja i obszerna galeria: http://zegarkiipiora.com/2015/07/28/epos-for-poland-limited-edition-recenzja/
Autor zdjęć: Mariusz Łysień

#watchboners #zegarki #zegarkiboners #modameska #chwalesie
dGustator - Po ponad 10 miesiącach oczekiwania. Efekt mojej współpracy z firmą Chrono...

źródło: comment_IiGq56wUo0cJ6ZLGYSpyhWpA9lwefvfM.jpg

Pobierz
  • 26
@dGustator: i akurat pokazałeś ten zegarek teraz, kiedy wziąłem pożyczkę z banku na kupno auta...;(

jak to zrobić żeby mieć i auto które chce i mieć ten zegarek?
i jak bardzo limitowana edycja?
@Ponczo88: limitacja do 200 sztuk :-) jest ich więc stosunkowo mało - i wiem, że sprzedała się już spora część puli, ale z drugiej strony dwukrotnie więcej niż poprzedniej edycji. Na pewno w przyszłości będą się pojawiać egzemplarze używane w lepszych cenach.

@Kuuo2: ten napis to jedna z niewielu wytycznych projektu, musiał się znaleźć na tarczy :) były jednak inne wersje kolorystyczne - m.in taka w której napis był biały,
@dGustator: Bardzo ciekawy projekt. Uważam jednak, że zegarek byłby o wiele ładniejszy gdyby zastosowano patent z Eterny 4hands i krótką wskazówkę użyto do wskazywania daty rezygnując z okienka datownika. Do tego normalny długi sekundnik. Teraz tarcz trochę traci na symetrii.
Zegarek jednak bardzo ciekawy, jak na razie nikt chyba z wyjątkiem Eposa nie kusi się o tarczki z nazwami dni tygodnia w j. polskim. Dziwne to bardzo.